USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Хто може стати новим депутатом Волинської облради від «Сили і Честі» замість Романа Карпюка

12 Січня 2022 17:30
Місце покійного депутата Романа Карпюка у обласній раді має зайняти кандидат, який є наступним у партійному списку. Ним може стати волинський лікар Юрій Валецький (на фото). Однак остаточного рішення ще не ухвалено.

Нагадаємо, депутат Волинської обласної ради, керівник фракції «Сила і Честь», засновник Академії рекреаційних технологій і права Роман Петрович Карпюк помер 9 січня на 57 році життя. Його серце несподівано зупинилося просто під час спортивних змагань із зимової риболовлі на Рівненщині.

Читати ще: «Це людина від Бога»: в Луцьку попрощалися з депутатом облради, професором Романом Карпюком. Фото

Як пояснив Інформаційному агентству Волинські Новини заступник голови обласної ТВК Микола Євтушин, відповідно до законодавства, родичі покійного повинні надіслати до обласної ради копію свідоцтва про смерть. Згодом скликається засідання ТВК, на якій визначається наступний за списком кандидат і члени комісії запитують його згоди. Якщо кандидат не погоджується отримати мандат – місце пропонують наступному. Опісля, коли вже кандидат визначений, на засіданні сесії обласної ради йому вручається значок депутата і посвідчення.

Зі слів Євтушина, наразі в черзі на отримання мандату від партії «Сила і Честь» є колишній керівник Волинського обласного протитуберкульозного диспансеру, лікар Юрій Валецький. Відомо, що у 2016 році він фігурував у розслідуванні. Правоохоронці повідомляли, що лікар нібито вимагав 500 доларів за сприяння у працевлаштуванні. Валецького заарештували, відсторонили від посади, проводили розслідування. Але в травні 2017 року чоловіка виправдали. А згодом він відсудив у держави 88 тисяч гривень матеріальної шкоди.

Якщо ж Юрій Валецький відмовиться від мандату, то, додає Микола Євтушин, депутатом може стати Дикий Олег Юрійович.

Наразі точно невідомо про те, яке рішення ухвалять кандидати.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сало і часник Показати IP 12 Січня 2022 18:28
Не партія, а сяка - така закуска.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus