USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Хвости горбатих китів такі ж унікальні, як і відбитки пальців людей. Дослідження

17 Березня 2024 00:17
Команда вчених із Корнельського університету в Сполучених Штатах уже десять років працює над каталогізацією горбатих китів на основі візуального аналізу їхніх хвостів.

Про це вчені розповіли AFP, передає Бабель.

Дослідникам вдалося ідентифікувати 70 горбатих китів, і вони сподіваються побачити когось з них знову, щоб зафіксувати будь-які фізичні зміни, які могли б дати підказки щодо їхньої міграційної поведінки, розміру популяції, здоровʼя та статевої зрілості. Забарвлення і візерунки на хвостах китів унікальні, як і відбитки пальців на руках людини.

Ідентифікація морських ссавців за фотографіями не новинка, проте використання ідентифікації за хвостами найчастіше застосовують для горбатих китів через їхні унікальні позначки, а ще через їхню звичку піднімати хвіст над водою під час пірнання.

Читати ще: Вчені з'ясували, як «співають» кити

Каталогізація горбатих китів дозволяє вченим відстежувати переміщення конкретних особин, а це має вирішальне значення для збереження популяції.

«Якщо кит завжди прибуває в одне й те саме місце для розмноження, важливо захистити ці території. Якщо вони перестануть існувати або їх потурбують, цьому киту не буде куди подітися», – сказав один з дослідників.

Глобальна популяція горбатих китів відновилася після того, як їх винищував комерційний китобійний промисел. Однак вони все одно в зоні ризику через наїзди суден, незаконне рибальство, забруднення і підводний шум.

За даними Міжнародного союзу охорони природи, нині у світі живуть майже 84 тисячі дорослих китів. Утім менш ніж за десять років кількість горбатих китів у північній частині Тихого океану впала на 20%. Дослідники це помітили й визначили, що причина скорочення популяції – це голодування через хвилі морської спеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пес Дюк Показати IP 17 Березня 2024 08:10
ну тепер поліції буде легше ловити китів злочинців...Жити стало спокійніше...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus