USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Колишні міліціонери, «борці за правду» і випускники – ймовірні дільничні і слідчі Волині

24 Листопада 2016 15:21
В національній поліції триває набір на посади дільничних та слідчих, у тому числі й на Волині. Тож кадрова комісія, яка приймає рішення про прийом в лави органів поліції, заслухала кандидатів. Загалом в області потрібно прийняти на роботу 12 слідчих та 46 дільничних інспекторів. Але до етапу співбесід дійшли 18 кандидатів, один з яких відмовився.

Чергове засідання комісії відбулося сьогодні, 24 листопада. Нагадаємо, двічі засідання комісії, яка має вирішити кого приймати на роботу переносилося. Один раз через перевірку з Києва, вдруге – через конфлікт з журналістами, які відмовилися вимкнути камеру на прохання однієї з кандидаток. Цього разу ніхто не був проти відеозйомки.

Отож, на посаду дільничного претендує, приміром, колишній працівник карного розшуку МВС Віктор Томащук, який має відповідну освіту, здобуту університеті МВС. В його особовій справі є інформація, що на нього свого часу склали протокол за вимагання коштів. Сам він пояснив членам комісії, що звільнився з органів внутрішніх справ через сімейні обставини. Адмінпротокол, каже, склали на нього несправедливо: мовляв, свого часу позичив одному товаришу гроші, але той їх не повернув. Тож Віктор попросив повернути борг, натомість товариш заявив, що з нього вимагають гроші. Протокол не оскаржував, каже, через сімейні обставини.

Наступний претендент на посаду дільничного Володимир Матвійчук розповів, що його звільнили у зв’язку зі скороченням в період атестації. Каже, він проходив атестацію і його рекомендували на звільнення.
Дільничним також прагне стати Андрій Мороз - неодноразовий чемпіон України з армреслінгу. Переконує, що хоче служити на благо країни.

Інший кандидат Володимир Івасюта працював в правоохоронних органах, був дільничним. З органів звільнився у 2012 році, каже через те, що далекий родич за кордоном покликав на більш оплачувану роботу. Потім повернувся до Луцька і працював на «Волинь-Авто», потім звільнився, працює в фірмі «Центуріон безпека» в лісовій охороні. До слова, його мама – суддя. Каже, йде в поліцію, бо все життя працювати в охороні не буде, тож хочеться якихось перспектив.

Наступний претендент Андрій Гедзун працює в Луцьку на «Новій пошті», але хотів би працювати в поліції. освіта у нього – вища педагогічна, за спеціальністю «соціальний педагог», хотів колись працювати в кімнаті міліції. Свого часу він подавався до патрульної поліції, проте не пройшов тестування на загальні навички.

Ще один кандидат на посаду луцького дільничного Сергій Орисюк. У його особовій справі вказано, що він ніс відповідальність за ст. 125 ККУ – «умисне легке тілесне ушкодження», хоча вже вона погашена. Як повідомив комісії секретар комісії Сергій Рижков, той начебто шампуром проткнув спину чоловікові під час бійки.
Сам кандидат розповів власну версію події: з його слів, він заступився за 14-річну дівчину, яку хотіли зґвалтувати двоє молодиків, один з яких був сином місцевого посадовця. Саме тому, каже він, й відкрили проти нього справу. І ніяких шампурів, переконує, там не було.

Каже, хоче йти до поліції, щоб боротися проти несправедливості і розуміє, що робота дільничного – це рутина: «Мені шкода, що ображають людей, обділених здоров’ям, знедолених».

Ще одного кандидата – Анатолія Романюка - в 2015 році звільнили з лав правоохоронних органів за скороченням. Щоправда, щодо нього є висновок внутрішньої безпеки, що його «не рекомендовано» до прийому на роботу. Проте про це самому Антатолієві невідомо.
Кандидат на слідчого Михайло Торгунаков каже, що завжди прагнув працювати за цією посадою, має відповідну освіту. Але після випуску його особову справу загубили в академії, а коли справу знайшли вже не було місць.

А ось Артур Мітасов хоче стати дільничним в Рожищі. Каже, кар’єру в правоохоронних органах варто починати з дільничного.

Розмовляли члени комісії й з Ольгою Якимлюк, яка під час минулого засідання забороняла журналістам себе знімати. Цього разу вже вона не відмовлялася. Її батьки, які мають інше прізвище, до слова, працювали в прокуратурі. А у 2015 році вона набула у власність 50 соток в урочищі Гряда, вартістю 750 тисяч гривень. З її слів, ділянку придбав батько, який нині -підприємець.
Крім того, на посади дільничних претендує троє екс-міліціонерів з Одеси, які звільнилися в 2015 році і не проходили атестацію: Сергій Бурмеха, Олександр Берило та Олександр Вініченко.
Загалом, на Волині треба набрати на службу 12 слідчих і 46 дільничних. На жаль, на Волині – недобір, приміром, кадрова комісія розглянула 17 кандидатів з 18-ти, оскільки один (Петро Янкевич) написав заяву з проханням не розглядати його кандидатуру. Рішення кадрової комісії мають бути оприлюднені протягом трьох днів після засідання, тож скоро стане відомо, хто з претендентів вже скоро примірятиме форму поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
123 Показати IP 24 Листопада 2016 15:38
В комиссии по приему великие профи в этом вопросе. упыри .
34 до 123 Показати IP 25 Листопада 2016 06:01
Комісія жах, неадекват Рижков
диву дивуюсь Показати IP 24 Листопада 2016 16:24
один шампуром проштикнув, інший гроші вимагав, де в кого землі на суму всієї зарплати при службі в поліції, якісь одесити-варяги, котрих вигнали в три шиї вдома і тепер стануть дільничними а за тиждень виринуть десь в Миколаєві зовсім не дільничними. ОДНИМ СЛОВОМ ЦЕ ППЦ ПОВНИЙ, А НЕ ПІДБІР. І що ж та київська комісія котра мала весь цей бардак розігнати та поставити все на свої місця? так що люди не дивуйтесь чому у нас злочинність росте-самі бачите кого підібрали. А були там звичайні люди, котрі мали бажання працювати, однак чомусь не пройшли.....
нхя не смішно Показати IP 24 Листопада 2016 17:05
Що за мода ходити в піда р ських светриках на голе тіло? Ц е щоб їх не прати два тижні? Хлопці, вдягайте щодня свіжу сорочку!
ОБУРЕНО до диву диву Показати IP 24 Листопада 2016 17:09
Господі, святошенька ж ти! Шампуром проштикнув, земля, і що далі, що забороненого? Забороненого коли людина захищає чи мати землю? Та й вигнали, Бог з ним, з тими одеситами, може й виправились. І, власне, про що ти говориш взагалі? Набрати людей з вулиці? Чорт зна кого, який поняття немає, що робота - це серйозно і не хіхоньки і хахоньки! Що потрібно повчитись було 5 років в університеті, позубрити все, ночами не поспати перед сесіями. Так ні, треба набрати з вулиці, педагогів, прибиральників, вантажників, екологів, без освіти людей взагалі! Кажеш бажання, а справа не тільки в бажанні працювати,а у ВМІННІ працювати! ВМІННІ!! Розкривати злочини! Вже патрульних набрали з вулиці? І що вийшло? Результатом задоволені?
Олексій Показати IP 24 Листопада 2016 17:28
Це ДУРДОМ!!!!!! Читаю і розумію, в якій д*більній країні ми живемо....
Валєра Показати IP 24 Листопада 2016 17:38
коментар було видалено
я в луцьку Показати IP 24 Листопада 2016 20:08
прочитав я в шоці вульгарно виражатись не буду
сич Показати IP 26 Листопада 2016 00:17
яке іхало, тке і здибало.великоі різниці вже немає , вже за зуба давно ніхто і зуб не дасть... бо хапуга
ТТ Показати IP 26 Листопада 2016 07:19
Зарплата від 10 кусков гривен, ось увесь аргумент, а Ви що про кандидатів подумали - знову за покликанням совісті, з думкою про зміни! А де хоч слово про освітній рівень, з чого починається розмова про мотивацію особи до пропозицій працевлаштування. Влаштували з поліції відділ кадрів по пошуку нероб для високої зарплати.
До секретаря Показати IP 28 Листопада 2016 08:45
А, як цей пройдихвіст попав в комісію???? Нероба на якому клеймо нема де ставити... Що він розуміє в правоохоронній діяльності (надіюсь часи галасливих лозунгів про демократію пройшли). АКТИВІСТ??? В чому, в балачках, піарі, відкритті магазинів (лавок) по продажу втридорога спорядження для військових. В АТО був??? Чим він заслужив право вершити долі людей... І як миттєво помінялася риторика щодо одеських "туристів", може вже й виправилися, хтось констатує. Поспілкуйтеся з людьми з Одеси, про цю трійцю легенди ходять... Шкода, що серед присутніх беруть участь в дерибані посад два офіцера з АТО, які реально знають, що треба для поліції...
Клаус Показати IP 28 Листопада 2016 09:06
Підніміть історію цих "комісарів" які проводять відбір у більшості з них кримінальне минуле.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus