USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Куратора цін на яйця по 17 грн для армії внесли в реєстр корупціонерів

4 Травня 2023 13:28
НАЗК внесло до реєстру корупціонерів екскерівника Департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони України Богдана Хмельницького.

Про це зазначає пресслужба НАЗК.

Посадовець прославився тим, що підписав контракт із ТОВ «Актив компані» на постачання до армії «золотих яєць» по 17 грн за штуку.

Підставою для внесення його до реєстру корупціонерів стало виконання Міністерством оборони внесеного у січні 2023 року припису НАЗК, за результатами якого посадовця притягнуто до дисциплінарної відповідальності – ще до початку гучного скандалу із завищеними цінами на продукти харчування Хмельницький не надав на запит НАЗК копії звіту аудиту процесу закупівель у очолюваному ним Департаменті, маючи його у своєму розпорядженні.

У березні Солом’янський районний суд міста Києва дослідив факт неправомірних дій експосадовця та притягнув його до адміністративної відповідальності. Чим підтвердив, що Хмельницький, надавши неправдиву інформацію в офіційних документах, перешкоджав НАЗК здійснювати перевірку.

«Стратегічна важливість рішень суду та Міноборони щодо притягнення Богдана Хмельницького до адміністративної та дисциплінарної відповідальності полягає не у розмірі штрафу чи суворості застосованого дисциплінарного стягнення, а у констатації факту, що перешкоджання законній діяльності НАЗК щодо запобігання корупції вже є пов’язаним з корупцією правопорушенням, а особи, які надалі вчинятимуть такі дії, неодмінно будуть покарані із внесенням до реєстру корупціонерів», – зазначив заступник голови НАЗК Андрій Вишневський.

Нагадаємо, наприкінці 2022 року під час перевірки у Міністерстві оборони НАЗК витребувало матеріали та аудиторський звіт закупівель в очолюваному на той момент Богданом Хмельницьким Департаменті.

Ексчиновник, який відповідав тоді за проведення закупівель та достеменно знав про наявні порушення законодавства, надіслав до НАЗК листа, в якому повідомив про відсутність такого звіту.

Проте Нацагентство встановило, що Хмельницький був ознайомлений під підпис із цим звітом задовго до того, як надав недостовірну інформацію.

Читати ще: ДБР затримало підприємців, які продавали військовим яйця по 17 гривень

У зв’язку з цим і був складений протокол про вчинення пов’язаного з корупцією правопорушення.

В процесі складання протоколу НАЗК надіслало до Міноборони вимогу усунути Хмельницького з посади та з‘ясувати відповідні причини і обставини, що й було зроблено, з притягненням чиновника до дисциплінарної відповідальності.

Раніше Київський Апеляційний суд залишив під вартою колишнього керівника департаменту закупівель Міноборони Богдана Хмельницького і збільшила суму застави з 2,6 млн до 40 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus