USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Китайська «несподіванка»: Сі Цзіньпін втретє став главою КНР

10 Березня 2023 09:27
Главу КНР Сі Цзіньпіна знову переобрали на роль очільника Китаю – він став першим в історії країни керівником, якого обрали на третій термін. Раніше він відзначився публічною критикою щодо споконвічного опонента Китаю – США, посиливши свій вплив у КНР.

Також політик обійняв пост глави Центральної військової ради. Про це стало відомо за підсумками голосування депутатів Всекитайських зборів народних представників, пише УНІАН з посиланням на Xinhua.

Повідомляють, що кандидатуру Сі Цзіньпіна підтримали одноголосно. Всього в голосуванні взяли участь 2952 людини. Також у рамках свого засідання нардепи обрали для Сі Цзіньпіна заступника – посаду отримав перший віцепрем'єр Держради Хань Чжен.

Читати ще: Китай представив свій «мирний план» припинення війни в Україні

Видання пише, що, крім кадрових питань, депутати незадовго до голосування схвалили новий план реформи апарату Держради Китаю. Поки що відповідний документ офіційно не опублікували, але відомо, що його норми будуть спрямовані на посилення централізації Комуністичної партії Китаю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus