USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Лучан закликають зробити щеплення від грипу

12 Лютого 2020 08:00
Вакцинація – найбільш ефективний спосіб профілактики грипу в період епідемії.

Про це під час оперативної наради, що відбулася сьогодні, 11 лютого, повідомив начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимир Лотвін.

Зі слів медика, основною профілактикою від грипу є проведення вакцинації. За станом на 10 лютого 2020 року у Луцьку отримали щеплення від грипу 466 осіб.

«Пройти вакцинацію бажано за один місяць – два тижні до початку епідсезону та упродовж нього. Цього року в аптеках міста є чудові вакцини від грипу «Ваксігрип» та «Джісі Флю», які добре себе зарекомендували, як хороший засіб для профілактики грипу», - зазначив Володимир Лотвін.

Також він наголосив, що якщо дотримуватися простих правил, то шанси вберегтися від захворювання виростають у рази.

«Захворіли — лишайтеся вдома. Грип швидко передається іншим, тож ваше перебування в людних місцях сприятиме поширенню інфекції. Прикривайте ніс та рот. Під час кашлю та чхання грип розповсюджується особливо швидко. Прикрийте серветкою органи дихання — це знизить ймовірність передачі інфекції іншим. Мийте руки. Часте миття допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі. Намагайтеся не торкатися обличчя. Очі, рот та ніс для мікробів, як вхідні двері. На руках дуже багато мікробів, торкаючись ними обличчя ви збільшуєте їхні шанси потрапити в організм. Привчіть себе до корисних звичок. Ретельно очищуйте та дезінфікуйте поверхню, до якої часто торкаєтесь вдома або на роботі. Це особливо важливо, якщо в приміщенні перебуває хворий. Будьте фізично активними, уникайте стресу, пийте багато води, повноцінно харчуйтеся», - зазначив головний медик Луцька.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що 49-річна вихователька одного із дитячих садочків у Луцьку померла від двобічної пневмонії, викликаної ускладненнями після грипу А (Н1) pdm09, з яким жінка намагалась боротися у домашніх умовах – самостійно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 12 Лютого 2020 10:12
Ей ви там, міські чиновники, що не в курсі, що в період епідемії щеплення робити уже даремно. Треба було закликати принаймні за півтора місяці до того
123 Показати IP 12 Лютого 2020 10:15
Вже пізно
Наталка Показати IP 12 Лютого 2020 16:57
у нас на роботі всі хто зробив щеплення перехворили, а ті хто не робив досі тримаються - не хворіють
Просто мама Показати IP 12 Лютого 2020 20:57
Вже скільки можна все спихати на людей. Звертаєшся до лікаря, то на тебе махають рукою, кажуть, що віруска, щоб лікувались противірусними препаратами, полоскали горло. А така ломота, кашель та температура, що качаєшся від болю по підлозі. Ніхто на аналіз крові не направляє. І діагноз грип не ставить. Поки ускладнень та пневмонії не буде. Або поки не помре людина. А тоді напишуть, що сама лікувалась. Та ви ж самі й казали дома лікуватись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus