USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Луценко принесе у Раду 40-хвилинний фільм про Розенблата із «найцинічнішою» корупцією

7 Липня 2017 10:55
Генеральний прокурор Юрій Луценко припускає, що засідання регламентного комітет про зняття недоторканності та притягнення до відповідальності народного депутата Борислава Розенблата буде найважчим з усіх попередніх засідань.

Про це він заявив журналістам у кулуарах регламентного комітету перед початком засідання,пише 24 канал.

Сьогоднішнє засідання буде найтяжчим з точки зору ставлення до окремих депутатів Верховної Ради. Сьогодні ми будемо демонструвати приблизно 40-хвилинне відео, в якому побачимо, напевно, найцинічніші корупційні дії і золоті "перли" корупційного словника одного з народних депутатів, – сказав Луценко.

Генпрокурор розповів, що вчора передивлявся це відео і усвідомив, що це буде найтяжчим ударом по Верховній Раді в цілому.

"Я дуже сподіваюсь, що регламентний комітет створений не тільки для захисту прав депутатів, але й для підтримання у них відчуття обов’язку перед народом України", – зазначив Луценко, додавши, що спеціально взяв з собою текст присяги народного депутата.

Те, що буде продемонстровано сьогодні є, напевно, найцинічнішим і найвідвертішим порушення цієї присяги,

– наголосив генеральний прокурор.

Луценко каже, що не дуже уявляє собі, як Розенблат збирається захищатись.

"Бо однієї серії, яку ми покажемо, мені здається, буде достатньо, щоб скласти мандат і добровільно піти до суду", – додав генеральний прокурор.

Нагадаємо, народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Борислава Розенблата ГПУ називає одним з фігурантів так званої "бурштинової справи" разом з нардепом від "Народного фронту" Максимом Поляковим.

Нагадаємо, з попередніх чотирьох нардепів регламентний комітет не рекомендував знімати недоторканність.

Так, 6 липня регламентний комітет Верховної Ради не позбавив недоторканності Максима Полякова.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПОЗБАВЛЕННЯ НЕДОТОРКАННОСТІ ПОЛЯКОВА: ЛУЦЕНКО ЗІРВАВ ЗАСІДАННЯ

5 липня комітет не підтримав зняття депутатської недоторканності з нардепа Андрія Лозового (Радикальна партія Олега Ляшка).

4 липня не підтримав зняття недоторканності з Олеся Довгого. 3 липня регламентний комітет Верховної Ради не дав згоди на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Євгена Дейдея (фракція "Народний фронт"). Чим менше шансів проголосувати за зняття депутатських недоторканностей, тим більше подань на зняття депутатських недоторканностей підписує генпрокурор Луценко, - наголошував з цього приводу журналіст Михайло Ткач. При цьому він зазначав, що, скоріше за все (або як завжди) нічого в цьому напрямку не зроблять.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus