USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі муніципали попереджають про штрафи за стихійні сміттєзвалища й просять вчасно косити траву

1 Червня 2022 06:32
Луцькі муніципали попереджають жителів громади про проведення відпрацювання поблизу полігону твердих побутових відходів» в селі Брище Луцького району. Водночас закликають суб’єктів господарювання дотримуватися правил благоустрою й оперативно косити й прибирати траву.

У разі виявлення фактів засмічення території загального користування поблизу полігону твердими побутовими відходами, гіллям, зіллям, відходами будівельних матеріалів та іншим сміттям, інспектори будуть складати адміністративні протоколи згідно зі ст. 152 КУпАП, п.3 ч.1 ст.16 Закону України «Про благоустрій населених пунктів».

Штраф за вказане правопорушення складає від 340 до 1360 грн для громадян, від 850 до 1700 грн – для посадових осіб й суб’єктів підприємницької діяльності.

Читати ще: На ЛПЗ у Луцьку просять налагодити регулярний вивіз сміття. Петиція

«Однією з найгостріших тем в територіальній громаді є боротьба зі стихійними сміттєзвалищами. Такі ділянки засмічення утворюють самі ж мешканці на узбіччях доріг, ярах, лісопосадках, на територіях загального користування. Адже набагато легше викинути сміття біля річки чи в лісі, аніж здійснити належну утилізацію чи відвезти на полігон твердих побутових відходів. Хоча всі розуміють: це отрута для нашого здоров’я, небезпека для здоров’я наших дітей та й в цілому такі стихійні «сміттєві острівки» загрожують погіршенням екології», – наголошують у Департаменті муніципальної варти Луцької міської ради.
«Для прибирання стихійних сміттєзвалищ залучається спецтехніка, важка фізична праця робітників, а також кошти з міського бюджету, які могли б піти на значно важливіші справи, особливо, враховуючи сьогоденний дефіцит пального та важку ситуацію в Україні у зв’язку з війною», – додають муніципали.
У разі виявлення засмічення мешканці громади можуть повідомляти Департамент муніципальної варти на гарячу лінію групи швидкого реагування: 067 000 0 679, 066 102 1 102.
Крім того, муніципали нагадують мешканцям громади, що косіння прилеглих територій – це не право, а обов’язок, відповідно до правил благоустрою міста.

«Інспекторами проводиться посилена робота з суб’єктами господарювання усіх форм власності щодо видачі приписів на косіння закріплених територій», – акцентують муніципали.

Днями надійшло звернення щодо неналежного утримання території на вулиці Воїнів-афганців, 4а. Як виявив інспектор, прилеглу до місцевого магазину «Бджілка» територію дійсно давно не косили. Відповідно, адміністрації було вручено припис з вимогою здійснити косіння території, що прилягає до суб’єкта господарювання. Умови припису було оперативно виконано, трав’яний покрив скосили.
«Власники об’єктів благоустрою зобов’язані утримувати зелені насадження (посадка, видалення, обрізка дерев і кущів, косіння газонів, боротьба з бур’янами, шкідниками, хворобами, поливання, підживлення тощо). Косити газони необхідно періодично, при досягненні трав’яним покровом висоти 15 см, залишаючи висоту 3-5 см. Скошена трава повинна бути прибрана протягом тієї ж доби, коли виконувались роботи з косіння», – нагадують муніципали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus