USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Луцькрада просить ВР внести зміни в статтю про п'яне водіння

30 Травня 2018 11:30
Депутати Луцької міської ради просять внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, адже це дозволить вдосконалити правовий механізм.

Про це йшлося 30 травня під час засідання 42 сесії міської ради.

Так, на розгляд депутатів міської ради був винесено проект рішення про звернення до Верховної Ради України щодо внесення змін в Кодекс України про адміністративні правопорушення.

Як наголосив депутат Микола Собуцький, спочатку готувався проект рішення щодо звільнення суддів, які дали меншу міру покарання бізнесмену, який на переході збив хлопчика (ймовірно, йдеться про Володимира Мігаса, який збив ліцеїста на вулиці Дубнівській, - ред.), однак згодом вирішили підготувати звернення щодо змін Кодекс України про адміністративні правопорушення, завданням є охорона прав громадян, адже він був прийнятий Верховною радою УРСР ще в далекому 1984 році, тож необхідно вдосконалити правовий механізм.

ЧИТАТИ ЩЕ: МІГАСУ, ЯКИЙ П'ЯНИМ ЗБИВ 17-РІЧНОГО ЛІЦЕЇСТА, ЗАМІСТЬ 4,5 РОКІВ ДАЛИ «УМОВНЕ»

З його слів, у кодексі прописані надто скорочені строки адміністративного стягнення.

«Опрацювавши інформацію з єдиного реєстру судових рішень ми побачили, що зі 160 988 судових рішень за статтею 130, в народі називають «п’яний водій», 55 тисяч 625 отримали виправдання за , що становить близько 34%, більшість з них за строком давності, тобто 3 місця Для адвоката не є проблемою затягнути справу на 3 місяці, тому у зверненні зокрема пропонується продовжити строк розгляду справи до 6 місяців», - наголосив депутат.

Відтак, сесія підтримала звернення до Верховної Ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus