USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Луцький ярмарок: від Слов’янська до Львова

16 Серпня 2014 14:11
Вироби з усієї України приїхали до Луцька, аби знайти своїх покупців.

Ще вчора на Театральному майдані вишикувались у ряд дерев’яні будиночки-ятки, а сьогодні вони уже майже всі заселені. Географія ярмарку, який триває у княжому місті, ілюструє вже відоме гасло «Схід і Захід разом». На одному майдані знову об’єдналася вся Україна від Донеччини до Закарпаття.

Ярмарок виробів народних промислів та товарів вітчизняних виробників розпочав свою роботу сьогодні, 16 серпня і триватиме десять днів на центральній площі міста, як йдеться у програмі заходів, оприлюдненій Луцькою міською радою.

Продавці уже потрохи обживають прилавки і викладають свої товари, якими дивуватимуть лучан у цей час.

Продавчиня Ірина зі Львова розповідає, що вона вперше в Луцьку і каже: на Волині їй дуже сподобалося.

«У вас дуже гарне місто, чисте і спокійне. Ніяк не порівняти з мегаполісами, від перебування в яких починається головний біль. І люди у вас дуже приємні, адже буваючи на ярмарках усієї України, доводилося бачити всяке», - ділиться своїми враженнями львів’янка.

На ярмарку є і традиційна продукція пасічників – від меду до медових вин, горішки у меду і продукти життєдіяльності бджіл. Охочі зможуть попити гарячої кави, чи скуштувати солодкої випічки.

Гуцульський твердий сир і бринза, чернігівські медові вина, львівські цукерки, рівненські кисломолочні продукти, книги, ексклюзивний посуд – далеко не весь перелік виробів, які можна побачити на Театральному майдані.

Деяким товарам не бракує почуття гумору. Приміром, з Львівської області приїхав туалетний папір із зображеннями екс-президента України, втікача Віктора Януковича та написом «Відчую кожного». Або ж поруч – на аналогічному виробі– обличчя президента сусідньої держави з уже традиційним для українців написом.

Щоправда, продавець на запитання, чи не шкідлива фарба, якою виконані зображення, – знизав плечима і спитав: «А ви що, за призначенням використовуватимете?». І, весело підморгнувши, додав: «Якщо надумаєте, то краще іншим боком, там де фарби немає».

До слова, на ці 10 днів у Луцьку є гості й із відомого всій Україні Слов’янська. У місті, де точилися жорстокі бої й коїлися страшні злочини, умільці роблять тендітну красу. Порцелянові вази, корзинки для цукерок та фруктів – ручна робота. Всі ці вироби, каже продавчиня, спершу формуються руками майстрів, а згодом обпалюються при надвисоких температурах. Вона розповідає, що в Луцьку уперше, та на теренах Західної України, зокрема у Львові, доводилося бувати.

«Різні люди, мають різні думки, та головне, що всі ми – люди, всі українці», - резюмує вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
123 Показати IP 16 Серпня 2014 15:56
до якої години працює ярмарок?
Andrij Показати IP 16 Серпня 2014 17:50
do ranky veselus ))))
кен Показати IP 16 Серпня 2014 19:35
Хотів подивитись.Але глянувши на туалетний папір і запальнички -передумав. Не захотілось опускатись до рівня смерекових приматів.
Анонім до кен Показати IP 16 Серпня 2014 22:45
ой да не транди !
ван до кен Показати IP 16 Серпня 2014 23:57
То ти може х...ло ригівське.На дАУНБАСС шуруй !!!
Корінний лучанин до кен Показати IP 17 Серпня 2014 09:56
Основна думка, яку ти підкреслив у своєму тролі є те, що твій рівень відповідає рівню рассєйських приматів. Хотів подивитись? Та не хотів ти дивитись, а просто виявив бажання отак напаскудити хоч чимось, але цим самим показав своє лице.
До кен Показати IP 17 Серпня 2014 10:07
Тож ти не з Луцька тому і не подивишся і не прийдеш.
кен Показати IP 17 Серпня 2014 11:18
Мистецтво всих мистецтв-це КІЧ, яким напрочуд файно володіють корінні лучани. А росіяни . ще .не досягли того щабля в свому розвитку. щоб наносити на туалетний папір портрети Порошенко і Турчинова.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus