USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Луцький ЦНАП – рекордсмен в Україні

6 Лютого 2020 09:26
Департамент «Центр наданння адміністративних послуг» у Луцьку є рекордсменом в Україні за кількістю задекларованих адміністративних послуг.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 6 лютого.

Так, на розгляд членів виконкому винесли питання про роботу департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» у 2019 році.

Як зазначається в пояснювальній записці, на кінець 2019 року в луцькому ЦНАПі задекларовано 448 адміністративних послуг, що є абсолютним рекордом з поміж усіх ЦНАПів у нашій державі. Зокрема, впродовж минулого року цей перелік поповнили послуги щодо державної реєстрації актів цивільного стану, видачі водійських посвідчень та реєстрації транспортних засобів. За допомогою групи оперативного реагування «15-80», яка функціонує при Департаменті ЦНАП та соціальної мережі Facebook можна отримати цілодобово інформацію щодо будь-якої послуги.

Окрім того, департамент ЦНАП один з перших в Україні долучився до реалізації комплексного проєкту «єМалятко». Налагоджено функціонування віддалених робочих місць адміністратора, в першу чергу в Прилуцькому старостинському окрузі.

Також наголошуєься, що ЦНАП є навчальним майданчиком для інших ЦНАПів Волині та України. З метою запозичення досвіду, щорічно приїжджають десятки делегацій з різних куточків нашої держави.

У 2019 році Центр надання адміністративних послуг у Луцьку оформив понад 20 тисяч закордонних паспортів, що на п’ять тисяч менше, ніж у минулому році.

Зокрема ЦНАП надав 20 тисяч 186 (за 2018 рік – 25 тисяч 695 послуг) послуг щодо оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та 6 тисяч 717 (4 тисячі 733 – 2018 рік) послуг з оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки, за які до бюджету міста надійшло 10 мільйонів 956 тисяч гривень.

Також надано 550 послуг з реєстрації актів цивільного стану, з них – 388 «Шлюб за добу».

Окрім того, впродовж року вдалося забезпечити подання інформації про реєстрацію місця проживання та зміну паспорта громадянина України до Реєстру територіальної громади міста Луцька з метою наповнення реєстру актуальними відомостями.

Також у минулому році ЦНАП зареєстрував майже 2,5 тисячі фізичних осіб – підприємців.

Так, в 2019 році державними реєстраторами департаменту ЦНАП було здійснено 11 тисяч 166 реєстраційних дій у сфері бізнесу, у 2018 році – 8 тисяч 847. Зокрема, було зареєстровано 424 нові юридичні особи та 2480 фізичних особи – підприємці. Фахівці відділу першими долучилися до пілотного проекту «Онлайн – кабінет юстиції», через який було опрацьовано понад 500 електронних заявок. За надані послуги до бюджету міста надійшло 1 мільйон 114 тисяч гривень, у 2018 році – 712 тисяч 167 гривень – 2018 рік.

Відзначається, що фахівці відділу реєстрації бізнесу постійно приймають заявників з Луцького, Ківерцівського, Ратнівського та інших районів області. Ці зміни безперечно збільшили надходження до місцевого бюджету, проте і значно збільшили навантаження на державних реєстраторів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus