USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Магазини на перших поверхах і парковки біля них на проспекті Волі не передбачені генпланом

21 Травня 2021 19:31
У Луцькій міськраді готують позовні заяви на осіб, які причетні до переведення житлових приміщень у комерційні на перших поверхах багатоквартирних будинків. Водночас претензії власників магазинів про заборону парковок біля таких об’єктів – безпідставні.

Про це зазначив Луцький міський голова Ігор Поліщук під час щотижневого звіту на своїй сторінці у фейсбуці.

Він зауважив, що до нього звернулися мешканці будинку за адресою проспект Волі, 68 зі скаргою на власника приміщення на першому поверсі. Там невідомі особи взялися облаштовувати квартиру під офіс чи магазин. Мешканці будинку забили на сполох та викликали правоохоронців, бо запідозрили, що все це роблять без відповідних дозволів.

Ігор Поліщук зауважив: міська рада не раз порушувала це питання, і навіть виявили чорних реєстраторів, які незаконно здійснювали переведення житлових приміщень під комерцію.

З його слів, такі перепланування спотворюють архітектуру будинків, на їх зовнішній вигляд, забирають частково зелені зони, тротуарів. Крім того, часто під час переобладнання квартир, власники втручаються в опорні стіни, у результаті в будинку утворюються тріщини, а сусіди відчувають незручності.

Крім того, багато власників таких магазинів ще й влаштовують парковки обабіч.

«Нещодавно один з таких власників приміщень на проспекті Волі в особисті повідомлення мене запитав, чому заборонили паркування, мовляв у нього тут магазин. Паркування автомобілів на дорозі там значно сповільнює рух і воно не передбачено, бо згідно з генпланом, правилами забудови проспекту Волі, коли він забудовувався, там не було передбачено магазинів з цього боку і не передбачено парковок. Тому таке перепланування несе масу негативу для міста, і це не повний перелік», – зазначив він.

Міський голова повідомив, що міська рада буде подавати позовні заяви і реагувати на такі випадки.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Лучанин Показати IP 21 Травня 2021 19:36
Ну що сказати, все правильно! Колись без ніяких законних підстав поробили магазини з квартир, а зараз це 'розхльобувати' потрібно
К. лучанин до Лучанин Показати IP 21 Травня 2021 22:04
Да гнати в шию тих спекулянтів. Он при союзі вся тогівля державна була, я в торгівлі працював, і жив добре. А зараз бач понапридумували, фопи, шмопи... спекулянти, яких сталін до стінки ставив би.
скептик до К. лучанин Показати IP 22 Травня 2021 13:36
оооо так !!!!!! за саюза торгаші жили ну дуууже добре. за умови повального дефіциту у них було все. АНЕКДОТ. поставили мойшу завскладом (за саюза). той місяць робить, другий. питають: мойша ти чого за зарплатою не приходиш ? а мойша каже: а шо здесь еще и деньги платят ?
110 Показати IP 21 Травня 2021 19:52
Влада міста Луцька, запитує сама у себе: "чому на проспекті Волі біля кожного магазинчика, магазина, кіоска, перукарні, знаходяться парковки, стоянки?", які не дозволені ГЕНПЛАНОМ, а значить здійснено самовільне зайняття земельної ділянки під місця для автомобілів підприємців, які хочеш ти не хочеш, а потребують зносу і право заборонити власникам-спекулянтам магазинів, кіосків залишати на цих комунальних ділянках своє авто.
Лучанка Показати IP 21 Травня 2021 20:02
В цивілізованому світі перший поверх не житловий, тільки у нас одні дозволяють за відкати, а коли приходять наступні, то забороняють, бо нічого з того не мають
Нема на то ради ! Показати IP 21 Травня 2021 20:09
Сам сплю, сам гуляю, сам стелюся, сам лягаю ! Всі все добре знають, всі самі ставили свої підписи, а людям напускають туману в очі, шоби створити ілюзію посвячення влади в стан праведників !
Клава Показати IP 21 Травня 2021 20:39
Нехай краще влада розкаже яким чином вони збираються повертати гарячу воду в оселі лучан. Як Луцьк докотився до того, що став в один ряд з містами України де традиційно десятиріччями були проблеми з гарячою водою ???
скептик Показати IP 21 Травня 2021 21:00
на перших поверхах повинні бути департаменти міськонькому і парковки для їхніх авто. а бізнес - на свинячому ринку в полі. так вирішив ЦК замайбутньої партії
Лучанинннн Показати IP 21 Травня 2021 22:46
Роздули з мухи Слона,наш мер подивлюсь тільки по мелочам може когось нагибати Якщо ви такий вумний та борець за справедливість,то дайте відповідь як на пр.грушевського(біля 7/23) збудували приміщення на землі міста(на 50/70 м2 збільшили приміщення),хто дав ім дозвільни документи та погодив будівництво Або на молоді біля Самолету збудували 3х поверхову будівлю впритул до існуючого 9ти поверхового житлового будинку(попри скарги мешканців) і багато інших обьектів по Місту
Самi себе i накажiть Показати IP 22 Травня 2021 06:37
Хочется запитати, а хто ж давав дозволи на переведенная примiщень з житлових на комерцiйнi, як не структурнi пiдроздiли мicькради? Самi себе i накажiть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus