USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Музей волинської ікони відзначає своє 30-річчя

19 Жовтня 2023 13:52
Сьогодні Музей волинської ікони відзначає своє 30-річчя. З цієї нагоди в закладі відбулась урочиста академія та пленарне засідання ХХІХ-ї міжнародної наукової конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація».

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Привітати музейників з ювілеєм прийшла заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк. Вона з приємністю відзначила, що в цей непростий час музей відновив свою роботу та привітала колектив закладу.

«30-ть — це багато чи мало? Можна багато дискутувати. Як для установи, яка почала свій непростий шлях з моменту створення нашої держави — це визначна дата, це дата, якщо порівнювати з історією розвитку людини — найплідніший період, коли людина в розквіті сил та ідей, тому, я впевнена, що ваша річниця — це новий старт, який буде продовжуватись», - сказала вона.
Спільно з директором департаменту культури Луцької міської ради Тетяною Гнатів вони привітали музейний колектив.

«Дякуємо вам за працю та натхнення, адже коли люди люблять свою роботу, вони виконують її дуже гарно та творчо. Дякуємо за збереження тих цінностей, які є дуже важливими для кожної людини. В Західній Україні та в Луцьку ми по-особливому сприймаємо сакральне мистецтво, ми по-особливому сприймаємо пам’ятки історії, які говорять про наше істинне коріння, що ми українці. Коли у військовий час ми усвідомлюємо скільки ми втрачаємо, то найбільше бажання - максимально зберегти те, що маємо. Сил та натхнення вам. Нехай Господь допомагає та здійснюються усі ваші бажання», - наголосила Ірина Чебелюк.
Вона також передала вітання від міського голови Ігоря Поліщука та вручила колективу Музею волинської ікони подяку Луцького міського голови, а Тетяна Гнатів для потреб музею та майбутні заходи подарувала сертифікат на 5 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дикий Показати IP 19 Жовтня 2023 14:50
Нічого його фінансувати з бюджету, нехай попи його утримують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus