USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

МВС – проти покемонів

1 Вересня 2016 12:33
Під час засідання Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки та оборони Міністерство внутрішніх справ України готове ініціювати розгляд питання регулювання діяльності на території держави сервісу Pokemon GO.

Це телефонна гра з елементами реальності. Учасник створює свого аватара. Коли гравець пересувається реальним світом, його аватар подорожує картою завдяки використанню GPS. Якщо поряд знаходиться покемон, гра повідомляє про це і пропонує відшукати його, користуючись камерою смартфона чи планшета. Зображення покемона накладається на картинку навколишнього світу, отриману з камери. Ловлячи або вирощуючи нових покемонів, розвиваючи їх і беручи участь у боях, гравець віртуально збільшує свій рівень розвитку, отримуючи нові можливості.

Про це йдеться на сторінках щотижневої газети Волинські Новини (№ 31).

Правоохоронці повідомляють, що гра призвела до виникнення нового спектру загроз, пов’язаних з її використанням. Кількісно збільшуються смертельні випадки з гравцями Pokemon GO, урізноманітнюються порушення закону ними та стосовно них. Адже учасники так захопленні процесом, що не дивляться, куди йдуть, або можуть керувати аватаром за кермом.

Низка держав уже направили офіційні запити до розробників віртуальної гри, аби ті ліквідували негативні наслідки від використання сервісу. Наприклад, поліція та збройні сили Ізраїлю заборонили службовцям використовувати додаток під час перебування на режимних об’єктах. Керівництво відомств побоюється витоку інформації з обмеженим доступом. Задля недопущення будь-яких незаконних дій, пов’язаних з грою Pokemon GO, поліція Риги написала рекомендації-застереження для своїх громадян.

Пам’ятка від Нацполіції:

не грай в Pokemon Go за кермом, будь пильним;

не заходь на приватну власність;

критично стався до інформації про рідкісних покемонів у соцмережах: вона може бути від зловмисників;

не використовуй режим доповненої реальності у публічних місцях: не усі люблять направлені на них камери;

остерігайся пропозицій продажу рідкісних покемонів;

не лови покемонів у підозрілих місцях, а якщо як це пастка?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Просто Показати IP 1 Вересня 2016 13:08
Не страдайте взагалі цією ахінеєю. Книжку прочитайте краще... Діти й так тупі, що не знають нічого крім інтернету і фото.
А Показати IP 1 Вересня 2016 16:43
А покемони проти такої поліції

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus