USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

МЗС Британії розповіло, чому не може допомогти Україні зі збиттям дронів, як Ізраїлю

15 Квітня 2024 19:11
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що британські ВПС не можуть збивати безпілотники над Україною, як це було під час атаки на Ізраїль, оскільки це може становити ризик ескалації та широкомасштабної війни в Європі.

Про це він заявив у ефірі LBC, передає Укрінформ.

«Ми зробили більше, ніж будь-яка інша країна, щоб допомогти українцям. Ми навчили понад 60 000 українських військових, ми були першими, хто надав їм протитанкову зброю, далекобійну артилерію та танки», – сказав британський політик.

Водночас Кемерон наголосив, що використання літаків Королівських ВПС для збиття російських безпілотників над Україною могло би призвести до «небезпечної ескалації» конфлікту.

Читати ще: Аналітики порівняли атаку Ірану по Ізраїлю з ударами РФ по Україні

За його словами, потрібно уникати того, щоб війська країн НАТО вступали у прямі бойові дії з російськими військами, оскільки це загрожувало б ескалацією війни до загальноєвропейського масштабу.

Як повідомляли, представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч проти 14 квітня запустив понад 300 ракет та безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підтвердив, що винищувачі Королівських ВПС збили декілька ударних БпЛА під час масованої ракетної атаки Ірану на Ізраїль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрій Показати IP 15 Квітня 2024 19:32
тільки мені це видається дитячою відговіркою ? тобто коли є варіант зачепити Іран та запалити схід то все ок а тут....
Ася Показати IP 15 Квітня 2024 20:07
Сци*уни . Можуть тількі стурбованість викликати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus