USD 40.00 40.50
  • USD 40.00 40.50
  • EUR 40.30 40.70
  • PLN 10.00 10.25

На відновленому джерелі під Луцьком освятили воду

20 Січня 2016 15:15
На відновленому джерелі у селі Воротнів під Луцьком освятили воду. Уперше за багато років люди змогли набрати святої водички з джерела, що ожило, як жива їхня віра, - повідомляє «Слово Волині».

Багато років цілюще джерело було занедбане, нагадувало невеликий, власне, струмок. Цього року луцькі водогосподарники з допомогою і самих воротнівчан виконали комплекс робіт із відновлення природного джерела.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, відновлене джерело під Луцьком стало кращим в Україні проектом «До чистих джерел»-2015.



На святі освячення води були присутні начальник обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук, начальник Луцького міжрайонного управління водного господарства Іван Шевчик і багато людей. Освячували воду в джерелі священики Свято-Успенського храму, села Воротнів, який належить УПЦ МП.

Зауважимо, Українська православна церква Московського патріархату володіє найбільшою кількістю парафій, у той час більшість населення України вважають себе вірянами православної церкви Київського патріархату.

Упродовж двох останніх років в Україні близько 60-70 парафій Української православної церкви (Московського патріархату) перейшли до УПЦ Київського патріархату, з них декілька на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus