USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

На Волині через забруднення землі відходами з птахофабрики відкрили кримінал

3 Березня 2021 16:31
У Володимирі-Волинському через забруднення земель відходами з птахофабрики відкрили кримінальну справу.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

Кримінальне провадження розпочато за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 239 Кримінального Кодексу України. Йдеться про забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля.

Повідомлення до поліції про те, що невідомі особи у м. Володимирі-Волинському на вул. Наталії Ужвій за допомогою водяної помпи зливають в поле нечистоти з відстійників птахофабрики, забруднюючи землю, надійшло 24 лютого.

На місці події поліцейські вилучили транспортний засіб та обладнання, за допомогою яких здійснювалась викачка з лагун. Заявника та працівників, причетних до цих робіт, поліцейські допитали.

Відібрано зразки речовини та ґрунту на місці події, які направлені на дослідження. Саме експертиза визначить, чи зливи створили небезпеку для життя й здоров’я людей або довкілля.

Після цього діям осіб буде надана належна правова оцінка.

Як повідомлялося, проблеми із забрудненням навколишнього середовища відходами ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» трапляються не вперше. Зокрема, у жовтні 2019 року з відстійників птахофабрики зливали нечистоти у водойму. Держпродспоживслужба Волині долучилася до перевірки «Володимир-Волинської птахофабрики» через «криваві відходи». За фактом забруднення земель району Володимир-Волинська прокуратура розпочала кримінальне провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 3 Березня 2021 17:25
хто переконував про виняткову ефективнiсть промислового агровиробництва?
Курка Показати IP 3 Березня 2021 18:31
Працівники поліції розпочали провадження про забруднення, розпочинали також ще в жовтні 2019 року, і який з цього розпочинання толк, де справи в суді?
Народна прокуратура Показати IP 3 Березня 2021 19:40
Дай дурневі скляний фа**ос, то він і його розіб'є, і руки поріже. Питання не у виробництві, а у зажерливості власника цього виробництва - Мартиняка, який не бажає дотримуватись екологічних норм. Ось якби перестали давати йому субвенції з бюджету поки не забезпечить належний рівень екобезпеки, а ще додатково штраф би наклали такий, щоб у нього волосся дибки стало, тоді б все було Ок.
Анонім до Народна прокуратура Показати IP 3 Березня 2021 21:47
не фантазуйте. iншим ПРОМИСЛОВЕ агровиробництво не буває. :)))))
Олена до Народна прокуратура Показати IP 4 Березня 2021 08:54
Тут власник реальний не Мартиняк
Народна прокуратура Показати IP 4 Березня 2021 14:38
До Анонім. Не потрібно брехати, буває. Цьому - сотні тисяч прикладів у Європі, Азії та Америці. Чи будете маніакально твердити, що у цих країнах нічого не виробляється і вони живуть манною небесною?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus