USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

На Волині хочуть «лікувати душі дітей» у школах

3 Вересня 2014 15:00
Активізувати вивчення предметів духовно-морального спрямування пропонують у Волиньраді.

Про це під час засідання Волинської Ради Церков 3 вересня розповів перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик.

Він нагадав, що обласна рада вже прийняла два рішення про вивчення таких предметів у загальноосвітніх закладах області. Він просив членів Ради Церков у своїх промовах до вірян звертатися із тим, щоб якомога більше батьків долучалися до того, щоб їхні діти починали вивчати курс християнської етики.

З його слів, Міносвіти пішло назустріч цьому, видавши 29 травня цього року наказ, у якому закладена додаткова кількість годин для цього курсу та фінансова підтримка. Таким чином, для вивчення основ християнської етики непотрібні додаткові кошти, а достатньо згоди батьків та доброї волі вчителів.

На переконання першого заступника голови Волиньради, курс християнської етики спрямований на добро та лікує душі дітей. Він закликав духовенство не забувати, що потрібно активніше вивчати такі предмети у школах на Волині, адже впродовж останніх років спостерігається тенденція до спаду вивчення християнської етики.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Допитлива Показати IP 3 Вересня 2014 15:25
А якщо дитина з родини мусульман чи буддистів? Або агностиків? Як тоді бути?
DJYJ до Допитлива Показати IP 3 Вересня 2014 15:30
дитину в православний інтернат, батьків на перевихування в турму
Лось Показати IP 3 Вересня 2014 16:51
В нас в школі третя частина дітей-віруючі інших конфесій. Хоч в релігію хай влада не лізе безграмотна.
Rum Показати IP 3 Вересня 2014 17:15
Все в нас ХА-РА-ШО. Залишислось тільки духовно-моральні якості підкувати троха і тоді настане вобше... Благодать!
Анонім Показати IP 3 Вересня 2014 17:54
я проти такого предмету у школі, дитина виросте і сама розбереться у кого і у що вірити
Анатоль Показати IP 7 Серпня 2015 11:27
Конституція України Стаття 35. Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність. Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова.
Анатоль Показати IP 7 Серпня 2015 11:52
Самой страшной угрозой для любого государства является возникновение тоталитарного теократического государства, где власть чиновников поддерживается церковью, а церковь - властью чиновников. Государство должно быть светским.Ещё одним аморальным и деструктивным фактором является нарастающая коммерциализация церквей. Многие церкви по существу превратились в корпорации, делающие деньги на "вере в бога".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus