USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

На Волині судили військовослужбовця, який намагався втекти за кордон

3 Грудня 2023 18:17
Військовослужбовець з Херсонщини, який з підробленими документами намагався виїхати з України через «Устилуг», заплатить майже 60 тисяч гривень штрафу.

Відповідний вирок ухвалив Володимир-Волинський міський суд.

Злочин вчинив Сергій С., який народився у місті Нова Каховка. Чоловік має вищу освіту, нині є військовослужбовцем у званні солдат. Він одружений, має на утриманні двох неповнолітніх дітей.

У липні Сергій С. домовився з невідомою особою через Telegram про виготовлення документів, які б дали можливість виїхати за кордон.

Читати ще: Хотів виїхати на кілька місяців, щоб заробити грошей: на Волині за спробу втечі за кордон судили переселенця з Запоріжжя

Згодом на вулиці Дерибасівській в Одесі обвинувачений отримав тимчасове посвідчення військовозобов'язаного та довідку військово-лікарської комісії, в яких вказані недостовірні відомості про непридатність до проходження військової служби в Збройних силах України. За підроблені документи військовослужбовець заплатив тисячу доларів.

Зранку 2 серпня Сергій С. намагався виїхати з України через пункт пропуску «Устилуг». Липові документи він надав прикордонникам, які виявили підробку.

Читати ще: На Волині за переправлення оперного артиста за кордон судять митника і залізничника

Дії чоловіка кваліфікували за ч.5 ст.27, ч.3 ст.357, ч.4 ст.358 КК України. Він уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Затвердивши угоду, суд оштрафував Сергія С. на 59 тисяч 500 гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus