USD 39.80 40.15
  • USD 39.80 40.15
  • EUR 40.05 40.30
  • PLN 10.00 10.18

На Волині «свідок Єгови» відмовився від повістки через релігійні переконання: його посадили на 3 роки

25 Грудня 2023 06:16
Три роки за ґратами проведе волинянин, який відмовився отримувати повістку. Чоловік стверджував, що він є прихожанином «Свідків Єгови», тому зробив це через релігійні переконання. Однак під час розгляду справи його слова не підтвердилися.

Як ідеться у вироку Іваничівського районного суду, уродженець села Древині Леонід Ю., який працює водієм СВК «Перемога», визнаний військово-лікарською комісією придатним до проходження військової служби.

1 червня він відмовився отримувати повістку для відправки до військової частини та через шість днів не з’явився у відповідний пункт збору для відправлення у команді.

Леонід Ю. визнав вину частково. Чоловік розповів, що з дитинства він є віруючою людиною. Його родина протягом всього свого життя є прихожанами «теократичної» організації «Свідки Єгови». Відповідно до канонів, які проповідують постулати віри організації «Свідки Єгови», він не має право брати до рук зброї, а тому і відмовляється від виконання призиву на військову службу.

Зі слів чоловіка, йому відомий указ президента про загальну мобілізацію. Водночас він повідомив, що в 1995 році він був засуджений за відмову від проходження військової служби. Йому відомо, що організація «Свідки Єгови» на території України не зареєстрована. Також йому повідомляли про можливість проходження альтернативної служби, але він відмовився. Леонід Ю. вважає, що за своїми релігійними переконаннями не може служити в Збройних Силах України.

Читати ще: На Волині за ухилення від мобілізації судили студента-першокурсника: як його покарали

Свідок, яка також на суді говорила, що вона є прихожанкою «теократичної» організації «Свідки Єгови», дала показання, що на території України ця релігійна організація не зареєстрована. Прихожани збираються в різних будівлях, бо церкви вони не мають. Жінка стверджувала, що обвинувачений відвідував церкву, але як часто, сказати не могла.

Однак показання обвинуваченого та свідка спростували листом Павлівської сільської ради. У ньому йдеться про те, що на її території є тридцять релігійних установ та організацій. Відповідно до інформації, отриманої від керівників релігійних організацій, Леонід Ю. не є прихожанином чи вірянином однієї із перелічених релігійних установ. Таку ж відповідь надала релігійна організація «Релігійний Центр Свідків Єгови в Україні» (м. Львів).

Обираючи покарання для волинянина, суд врахував позитивні характеристики з місця проживання та роботи, а також те, що він утримує троє дітей, двоє з яких неповнолітні. Однак все одно призначив Леоніду Ю. реальний термін – три роки позбавлення волі.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Ханукія Показати IP 25 Грудня 2023 07:18
Геноцид триває
Людмила до Ханукія Показати IP 25 Грудня 2023 09:38
Ви про що? Геноцид з боку москалів?
Українець до Людмила Показати IP 25 Грудня 2023 13:27
З боку носатих. Ті що Хмелем дітей лякали, але ви те не знаєте, ви їх знову на шиї нам посадили.
! ! ! Показати IP 25 Грудня 2023 08:49
" Відповідно до канонів, які проповідують постулати віри ... він не має права брати до рук зброї...". Брехло і сцикло ! Зробіть конкретно зсилку на джерело, главу, статтю того постулата і процитуйте ! Бо користуватися дитячим садочком, школою, соціальним захистом держами віра йому не забороняє ! В Конституції України чітко записано, що захищати Україну - то є прямий обов'язок громадянина України !
Rr до ! ! ! Показати IP 25 Грудня 2023 09:39
2800 грн пенсії при стажі 35 років ви називаєте соціальним захистом? Наявність Закону, а відсутність органу що виплачує допомогу це теж соціальний захист? А відмова рідним у виплатах у зв'язку з різною реєстрацією, маніпулюванням поняття сім'ї, тобто не повага до сім'ї це теж соціальний захист?
Патрiот до ! ! ! Показати IP 25 Грудня 2023 11:15
Слухай президента Конституцiя на паузi.ссилка на Конституцiю не проходить.
Андрій до ! ! ! Показати IP 25 Грудня 2023 14:01
... Тільки чомусь на захист мають стати ті, хто від держави отримує найменше? А ті, що весь час її обкрадали і отримували від неї по-максимуму, сидять собі тихенько (або не дуже) разом зі своїми синулями за кордоном у своїх маєтках, і нам розповідають, як нам потрібно країну захищати? А самі, потім ще й убд отримають, зі знову ж таки, подальшими, пожиттєвими пільгами!
Анонім до ! ! ! Показати IP 25 Грудня 2023 15:09
Громадяни, а а не фізособи
Олександр до Анонім Показати IP 25 Грудня 2023 16:07
Уважно читай. Він про фізосіб не згадував
Дуй! до ! ! ! Показати IP 25 Грудня 2023 16:02
Так дуй захищати, що чекаєш? Хочеш і далі загрібати жар чужими руками?
Отак от до ! ! ! Показати IP 25 Грудня 2023 16:26
Власне мене до 91 годувала і одягала інша держава, при України батьки платили за все, школа, їдальня і т.д. Я за весь час свого життя тільки те і роблю що податки плачу, ПДВ наприклад, а це кожний п'ятий буханець, зубна щітка і т.д державі. Плюс в лікарні за послуги на місці.
Так то до Отак от Показати IP 25 Грудня 2023 20:05
Ну так чекай прийде до тебе додому кацап ьи йому роскажеш хто тебе одягав і кормив якщо встигнеш наівний баран , спитай зто щ донецьке чи вони раді шо звали кацапа
Правда Показати IP 25 Грудня 2023 10:23
А інші"свідки",інших конфесій можуть брати зброю.Хто це все видумав.Мусульмани,іудеї,християни,будисти можуть,а ці бач ні.Що це за привілейовані касти.В Конституції чи в якомусь Законі України це прописано,хотілось би почитати.
Відкрий книгу! до Правда Показати IP 25 Грудня 2023 16:28
Так читай в законі, про альтернативну службу. Відкривай собі нові обрії.
Женя Показати IP 25 Грудня 2023 11:20
Молодець, зато залишиться живим.
Ага до Женя Показати IP 25 Грудня 2023 13:51
якщо від туберкульозу в тюрмі не помре
Був там і знаю до Ага Показати IP 25 Грудня 2023 16:20
Не помре при доброму здоров'ї, і звідти люди виходять.
! ! ! до Rr до ! ! ! Показати IP 25 Грудня 2023 11:21
Ти у своєму коменті абсолютно погодився, шо твій братан по вірі - брехло і сцикло, раз мовчиш і про то нічого не пишеш ! Бо ти тільки не погодився із низьким соціальним захистом !
Lemberg Показати IP 25 Грудня 2023 11:38
Дитячий садок платний, школа також, про соц допомогу не знаю особисто я не отримував! З рахунків гроші пропали, держава не компенсувала! Податки сплачуємо зі всього що тільки можна!? Так де ті борги перед державою беруться???? Доречі лікарських послуги в комунальній поліклініці теж вже платні! Можу скинути тарифи!!! І це також порушення державою основного закону!!! І ви зараз розказуєте про якійсь борг??? Коли держава віддасть мені борг, тоді порахуємо мій!!!!!
Гтоово до Lemberg Показати IP 25 Грудня 2023 20:07
Кацап прийде він тобі борги віддасть чи ти думаєш ти ім потрібна будеш?закопають за бубудинком і пікнути невстигнеш
ABC до Гтоово Показати IP 26 Грудня 2023 17:46
Ти кацапами тут не лякай. У нас свої є вертухаї, які вже іноді гірше кацапів.
Андрій Показати IP 25 Грудня 2023 14:03
Яка тюрма?? Зеленський даже неввів стан війни. Яка тюрма ви геть подуріли.люди ви барани що мовчите коли забирають ваших близьких.це не війна це хй.
ДоГробуНеГотовий до Андрій Показати IP 25 Грудня 2023 15:46
Саме цікаво що до переговорів ніхто і не готується, і далі лапати людей на вулицях будуть. І садити будуть. Проте всіх не посадять, місця по тюрмах не вистачить. А далі як у 45-у будуть судити усіх хто зверху сидить, сподіваємося побачимо їх у петлі.
Треба до Андрій Показати IP 25 Грудня 2023 20:09
Давай герой збирай майдан чи шо там виходь роби шось а то тільки ти коментом герой владу хоч змінити)))
?? до Треба Показати IP 26 Грудня 2023 00:04
Мо хватить майданів? Вже намайданили. Всі ситі, аж через горло пре.
Анонім Показати IP 25 Грудня 2023 16:33
Які цілі у тих, що "рекламують" подібні кримінальні процеси. Якщо залякати, то це може викликати зворотній ефект. Коли самий дрімучий українець почне задавати собі питання хто ж врешті мій ворог і що мені робити.
Треба до Анонім Показати IP 25 Грудня 2023 20:10
Ну шо ти зробиш ??? Ще один комент напишеш мамкин бунтарь?ахахаха
A!a! Juice!! Показати IP 25 Грудня 2023 19:22
Ханука браття, Ханука наше свято! А ви навіть не знаєте коли його святкувати! І Песах теж, готуйтеся до жертви!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus