USD 39.45 39.77
  • USD 39.45 39.77
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

На Волині торік покарали 65 корупціонерів

11 Березня 2016 17:07
Чиновники, податківці та правоохоронці: яких корупціонерів притягнули до кримінальної відповідальності протягом 2015 року, повідомив прокурор Волинської області.

Про це йшлося під час позачергової третьої сесії Волинської обласної ради 10 березня.

Кількість виявлених та розслідуваних минулого року корупційних злочинів збільшилася майже вдвічі – з 94 до 168. Про це під час оголошення інформації щодо результатів діяльності органів прокуратури Волинської області у 2015 році у рамках позачергової третьої сесії Волиньради 10 березня повідомив прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак. Більше виявили і кримінальних правопорушень, пов’язаних з отриманням неправомірної вигоди. Правоохоронці викрили намагання отримання неправомірної вигоди інспектора митного посту «Устилуг», заступника начальника Головного управління ДФС. До суду скеровано в півтора рази більше кримінальних проваджень - 50 проти 34 у 2014 році, 42% з них – про отримання неправомірної вигоди.

Слідчі прокуратури завершили провадження щодо організованої групи працівників Державної міграційної служби Луцького району, судді Луцького міськрайонного суду за постановлення завідомо неправосудних рішень, головного державного інспектора Волинської митниці, старшого оперуповноваженого ДСБЕЗ Любомльського райвідділу міліції, начальника Камінь-Каширського відділення Ратнівської ОДПІ ГУ ДФС області, чотирьох дільничних інспекторів Луцького міськвідділу міліції, двох інспекторів з охорони навколишнього природного середовища, старшого інспектора Волинської кримінально-виконавчої інспекції, працівника ДАІ та інших.


В ході розслідування перебуває провадження за фактом реалізації в 2011 році деревини керівниками держлісгоспів за заниженими цінами та втрат внаслідок цього 700 тисяч гривень прибутку відносно трьох керівників таких лісгоспів, які заподіяли збитки у майже 250 тисяч гривень. У суді розглядається провадження за підозрою колишнього директора Маневицького держлісгоспу у реалізації деревини суб’єктам господарювання за заниженими цінами. До нього заявлено позов на 50 тисяч гривень. Слідчі поліції завершили розслідування щодо начальника реєстраційної служби Луцького міського управління юстиції, землевпорядника Піддубцівської сільської ради, начальника відділу Держземагентства у Турійському районі.

Всього до кримінальної відповідальності притягнули 65 осіб, які вчинили корупційні злочини, у тому числі 16 правоохоронців. Минулого року за провадженнями слідчих прокуратури до позбавлення волі засудили вісьмох працівників правоохоронних органів.

До прикладу, 30 грудня минулого року до позбавлення волі засудили трьох працівників податкової міліції, які протягом 2014 року з осіб, які займалися торгівлею, в тому числі, незаконною товарами підакцизної групи, за покривання вимагали неправомірну вигоду у сумі понад 8,5 тисячі доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Перехожий Показати IP 11 Березня 2016 17:55
А результати даних розслідувань де можна побачити (вироки суду і т.д.)? А чи часом не відмазали кого, а то про деяких чинуш в тексті новини не видно інформації. І взагалі чого б не оприлюднити хочаб прізвища корупціонерів, раз вже така новина, що б люди знали своїх "героїв"!?
Я Показати IP 11 Березня 2016 20:15
Найголовніших не зачепили
Анонім Показати IP 11 Березня 2016 20:48
Бульки.....
zdf Показати IP 12 Березня 2016 01:25
це черговий приклад нічогонероблення на Винниченка,головне вчасно до банкомату і ...!
Лісник Показати IP 12 Березня 2016 14:00
Лісників за заниження цін на деревину на 50 тис грн тягають а справу відносно депутата обласноі ради- регіонала, який під видом працевлаштування фіктивних людей та закупки фіктивної техніки в лісовому господарстві відмив, тобто вкрав у держави більше 10 м і л ь й о н і в гривень, Чепіжак разом з адвокатом Слабенком успішно тихо закрили . Якось не по революційному діють, де сектори і Свободи. Скільки цікаво проплачено?
ігор шабала Показати IP 13 Березня 2016 09:45
Чепіжак себе показав реальним кришувальником корупціонерів!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus