USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

На Волині визначили претендентів на медичний «Оскар»

21 Червня 2023 08:57
На Волині визначили переможців регіонального відбору на представлення до нагороди Орденом Св. Пантелеймона.

На церемонію оголошення результатів обласного відбору прибув очільник Поважної ради Ордену Св. Пантелеймона, Заслужений лікар України, ексМіністр охорони здоров’я Василь Князевич та член Поважної ради, політик і дипломат, відомий лікар Сергій Пасько. Про це інформує пресслужба Волинської облради.

В урочистостях взяли участь військові та цивільні медики, представники влади, духовенство, члени Волинської регіональної ради Ордену під керівництвом директора Луцького центру первинної медичної допомоги № 1 Ігоря Гнетньова.

На добру справу благословив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Він зазначив, що у церкви та галузі охорони здоров’я багато спільного – зцілення душі і тіла, і навіть символ однаковий – хрест. Присутні склали спільну молитву за людей у білих халатах.

Великомученика і цілителя Пантелеймона (ім’я означає «всемилостивий») медична спільнота вважає своїм покровителем. Громадський проєкт відзнаки Св. Пантелеймона започатковано у 2009 році. Її присуджують не лише за високі професійні якості, а й бездоганні людські чесноти.

На Волині двоє нагороджених – директорка обласного медичного об’єднання охорони материнства і дитинства Ірина Горавська та виконувач обов’язки керівника Центру реабілітації учасників бойових дій Луцької міської територіальної громади Ігор Гнетньов.

Голова Поважної ради Ордену Св. Пантелеймона Василь Князевич зауважив, що цю нагороду присуджує не держава, а суспільство. На регіональному та національному рівнях відбір здійснюють спеціально створені ради, до складу яких входять не тільки медики, а й науковці, громадські діячі та духовенство. Він також повідомив, що з ініціативи Поважної ради відтепер професійне свято працівників галузі охорони здоров’я відзначатимуть 27 липня, у день пошанування пам’яті Св. Пантелеймона. Ккрім того, зважаючи на повномасштабну війну, цьогоріч вперше претендентів та переможців визначають за двома номінаціями – військові та цивільні медики.

«Більше того, ми хочемо масштабувати цей проєкт і за межі України, та відзначити тих, хто найбільше нам допомагає у боротьбі з окупантом. Уже визначено 43 країни, де ми створюємо відбіркові ради», – розповів Василь Князевич.

На Волині ж цьогоріч переможцями регіонального відбору на представлення до нагороди Орденом Св. Пантелеймона визначено: заступника начальника військового госпіталю Сергія Платова, який з 2014 року рятує життя військових на передовій, організовує евакуацію поранених та навчає тактичній медицині, а також директора комунального підприємства «Луцька центральна районна лікарня» Підгайцівської сільської ради Сергія Коновала. Переможців національного відбору визначатиме Поважна рада. Саме ж нагородження відбудеться 9 серпня.

Від імені очільника та депутатів Волиньради номінантів на відзнаку привітав заступник голови Григорій Пустовіт. «Без сумніву, волинянам є ким і чим пишатися. Я гордий за наші медичні заклади і за медиків, які творять дива як у зоні бойових дій, так і в тилу. Здобувши медичний фах, вони цілковито підкорені своїй професії. Щодня вони ведуть боротьбу за наше здоров’я, а часто – й життя. Спасибі усім медикам за знання, вміння, відданість справі та служіння людям», – висловив він вдячність.

Окрім номінантів від імені Поважної ради, а також регіонального представництва Ордена Святого Пантелеймона, почесні грамоти за професійність та доброчесність також отримали військові медики та інструктори, цивільні лікарі та керівник медичних установ різних рівнів. Частина з нагороджених не змогли отримати відзнаки особисто, оскільки служать у лавах ЗСУ як контрактники, мобілізовані чи добровольці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ірина Показати IP 21 Червня 2023 09:14
Самі собі придумали - самі собі роздали. Прикольно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus