USD 40.60 40.90
  • USD 40.60 40.90
  • EUR 40.75 41.00
  • PLN 10.12 10.28

На Волині з вересня планують відкрити спортивний ліцей

23 Лютого 2023 20:07
У Володимирській громаді хочуть створити спеціалізований ліцей-інтернат з олімпійських видів спорту. Таке попереднє рішення ухвалили сьогодні на розширеній нараді під головуванням очільника обласної ради Григорія Недопада.

Про це повідомили у Волинській облраді.

Комплексному розгляду цього питання передувала робоча поїздка минулого тижня голови Волиньради до Володимирського центру освіти, на базі якого і вирішили створити спеціалізований ліцей-інтернат з олімпійських видів спорту. 22 лютого ж за участю депутатів обласної ради, керівників профільних комісій та відділів апарату, очільників управлінь освіти та науки і молоді та спорту ОВА, а також представників Володимирської міської громади обговорили деталі й досягнули спільного бачення дій.

«Рішення про створення спортивного ліцею сесією обласної ради ухвалили ще у 2021 році, під це були й асигнування, однак реалізувати задум завадила повномасштабна війна. Та все ж, ми повинні довести справу до логічного завершення. І зробити це так, аби процес реорганізації був максимально комфортним і для вихованців, і для педагогічного колективу, і для Володимирської громади», – зауважив Григорій Недопад.

Він обґрунтував потребу тим, що через відсутність спеціалізованого освітнього спортивного закладу область втрачає перспективних спортсменів, оскільки вони їдуть навчатися в інші регіони, де такі інтернати створені. До прикладу, у сусідній Рівненщині їх два.

Позаштатна радниця голови Волиньради Людмила Плахотна зауважила, що законодавство передбачає можливість створення спеціалізованих ліцеїв за чотирма напрямками: мистецькі, спортивні, наукові та військові. В області наявні лише два останніх спрямування. Між тим, попит на спеціалізовану якісну освіту великий, особливо у дітей із сільських територій.

Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук зазначив, що у Володимирському центрі освіти є спортивне відділення і достатня матеріально-технічна база, забезпечена коштом обласного бюджету. Відтак рішення про створення обласного спортивного ліцею-інтернату саме на основі цього загальноосвітнього закладу є логічним. Йшлося також і про те, що у перспективі спортивний ліцей-інтернат може бути трансформований у фаховий коледж передвищої освіти.

Начальник обласного управління у справах молоді та спорту Олександр Хвіщук додав, що на території Володимирської міської громади розташовані дві дитячо-юнацькі спортивні школи, тож з кадровим забезпеченням тренерсько-викладацького складу новоствореного спортінтернату проблем не виникне.

Голова постійної бюджетної комісії Орест Маховський зосередив увагу присутніх на необхідності дотримання і бюджетного законодавства у процесі реформування, зазначивши, що фінансування спеціалізованого ліцею з обласного бюджету передбачає, що контингент учнів з інших громад області повинен бути не меншим за 70 %.

У підсумку учасники наради ухвалили покроковий план дій, відповідно до якого до 1 червня цього року належить здобути ліцензію, укомплектувати тренерсько-педагогічний колектив, провести конкурсні відбори учнів для зарахування і вже з 1 вересня розпочати навчальний процес у новоствореному спортивному ліцеї.

Нагадаємо, департамент інфраструктури Волинської обласної державної адміністрації оголосив тендер на реконструкцію ліцею «Центр освіти», що на вулиці Берегового, 1 у Володимирі.

Очікувана вартість реконструкції ліцею становить 241,25 мільйона гривень. Роботи хочуть провести за кошти державного та місцевого бюджетів.

Реконструкція навчального закладу у Володимирі включатиме ремонт будівлі, реконструкцію ангару з критим футбольним полем, ремонт гуртожитку, будівництво нової будівлі гуртожитку, ремонт залу боксу, ремонт харчоблоку, облаштування тренажерного майданчика, облаштування баскетбольно-волейбольного майданчика з гумовим покриттям, влаштування бігових доріжок із гумовим покриттям, облаштування двох футбольних полів і малого футбольного поля зі штучним покриттям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus