USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Брак тренерів і повноцінної тренувальної бази: спортивний ліцей у Володимирі готується до нового статусу

4 Квітня 2024 12:39
На базі Володимирського спортивного ліцею відбулась виїзна робоча нарада з визначення готовності освітньої установи до отримання офіційного статусу спеціалізованого закладу зі специфічними умовами навчання.

Про це інформує Волиньрада.

Участь в обговоренні взяли голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, перший заступник Володимирського міського голови, депутат облради Ярослав Матвійчук, депутат обласної ради Юрій Сиротюк, начальниця відділу з питань гуманітарної та соціально-культурної сфери виконавчого апарату обласної ради Галина Карнаухова, очільниця управління освіти і науки ОВА Наталія Матвіюк та директор департаменту культури, молоді та спорту ОВА Олександр Хвіщук.

Григорій Недопад найперше зауважив, що не пізніше 1 червня засновник ліцею – обласна рада – повинна ініціювати перед Міністерством молоді та спорту надання Володимирському спортивному ліцею статусу закладу спеціалізованої освіти спортивного профілю зі специфічними умовами навчання, однак установа має відповідати низці критеріїв провадження освітньої та навчально-тренувальної діяльності.
Що уже для цього зроблено і що ще належить залагодити, розповіла виконувачка обовʼязків директора ліцею Ольга Рудчик. Вона зазначила, що в закладі організовано роботу із восьми видів спорту: футбол, волейбол, дзюдо, вільна боротьба, настільний теніс, бокс, біатлон та легка атлетика. Крім того, планують розвивати лижні перегони. Серед проблемних питань – брак тренерів і повноцінної тренувальної бази для окремих видів спорту.

Читати ще: Волинський ліцей – серед пілотних закладів, де першими в Україні запровадять реформу старшої школи

Голова обласної ради Григорій Недопад пропонує шукати кадровий потенціал у волинських вишах, які мають профільні факультети і можуть цілеспрямовано готувати фахівців на тренерські посади.

«Крім того, варто вести перемовини із головами спортивних федерацій області, які добре знають свій тренерський контингент і можуть допомогти з потрібними фахівцями», – зауважив він.
Ще однією проблемо є відсутність у ліцеї умов для постійного проживання наставників.

«На території нашого закладу є капітальні приміщення, де є водопостачання, опалення і можливість облаштувати щонайменше семи помешкань для тренерів. Нам лише потрібна згода на виготовлення ПКД та кошти на реконструкцію цих приміщень», – зауважила Ольга Рудчик.
За її словами, є велика необхідність у завершенні внутрішніх робіт у критому ангарі для проведення спортивних турнірів і тренувань в осінньо-зимовий період. Також реконструкції потребує стадіон з синтетичним покриттям.

Читати ще: Цифровізація освіти: 609 шкіл Волині впровадили електронні журнали

Оглянувши ці спортивні споруди, голова облради пообіцяв сприяння у співпраці із керівництвом обласної військової адміністрації у залагодженні цього питання. Також керівництву ліцею рекомендували більш активно використовувати можливості міжнародних проєктів і програм з метою залучення донорських коштів на оновлення спортивної інфраструктури.

Обговорено й відповідність ліцею іншим критеріям: належне фінансування навчально-тренувальної та спортивної діяльності, харчування і розміщення учнів, а також наявність власної медичної частини для медичного супроводження освітнього, виховного і навчально-тренувального процесу. У підсумку вирішено готувати відповідне клопотання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus