USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині знайшли місце незаконної вирубки молодих соснових дерев

23 Липня 2015 09:30
Про те, що на Волині, а саме у Рожищах, невідомі вирубують молоді соснові дерева, написали активісти «Самообори Рожища» у Фейсбуці.

Вони повідомили, що до них ще на світанку зателефонували мешканці Носачевич з уже звичною проблемою – знову рубають молоді соснові дерева. Волонтери, своєю чергою, звернулися до правоохоронних органів, працівники яких, з їхніх же слів, не дуже зраділи новині, але все ж виїхали на місце пригоди. З собою хотіли взяти еколога району Сергія Михальчука, але той виявився у відрядженні.

«Приїхали і аж серце завмерло. Тут не кричати, а плакати хочеться… Що тут скажеш, всі добре розуміють, що без наслідків для нас та наших нащадків така діяльність не минеться. Адже ліси виконують рекреаційну функцію, захищають ґрунти від ерозії, підвищують урожайність сільськогосподарських культур, регулюють водостік, продукують кисень, тим паче сосни! А тут така територія залишається спустошеною... І все заради чого?», – йдеться у дописі активістів.



Так, згідно зі спостереженнями селян, дивним є й той факт, що вирубані деревця тихо вивозять. «Чого б це? Щоб прикрити свій злочин? Але кому це говорити чи запитувати? Охоронцеві, який з нами й спілкуватися відмовився!? Лише сказав, що всі необхідні документи – у власника. А хто їх бачив?», – запитуючи чи не у самих себе місцеві.

З їхніх же слів, багато запитань та мало відповідей.

В результаті, все, чого вдалося досягти, це того, щоб представник правоохоронних органів склав протокол.

«Ми не втрачаємо надії на справедливість. Хоча зрозуміло вже, що це – кругова порука. У всіх ключових кріслах сидять «свої» «прикормлені» люди. Та якщо ви, шановні власники кар’єрів, думаєте, що все в житті можна «вирішити» за гроші, то ви дуже помиляєтеся», – підсумували у «Самообороні Рожища».



Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що за вирубку дерев на 300 тисяч гривень волинянина оштрафували на півтори.

Водночас, редакція публікувала звіт із втрат Волині через несанкціоновану вирубку дерев.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андрій Показати IP 23 Липня 2015 09:55
Та що дасть той протокол... Якщо це не законна рубка - у екологів є можливість: 1. Призупинити її. 2. Нарахувати збитки за кожне дерево (а це вже нормальна сума).
Панас Показати IP 23 Липня 2015 10:02
http://ar.volyn.ua/20150706-aktyvisty-byut-na-spoloh-na-volyni-vyrubuyut-sosny-zarady-karjeru/ Тут новина від 06.07.15. Пан Михальчук і тоді у відрядженні був?
Бандеровець Показати IP 23 Липня 2015 10:16
А якщо це самосів та на землях сільскогосподарського значення то самооборона там може піаритися до посінєнія)) хай на бурштин краще їдуть там по круче буде
Колік до Бандеровець Показати IP 23 Липня 2015 12:08
Це так і є. А ще цієї весни спалювали траву і вогнем було пошкоджено чимало цих"НАСАДЖЕНЬ",це на фото навіть видно. Цирк на дроті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus