USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Нардеп з Волині розповіла, чому необхідно ухвалити закон про медіа

11 Липня 2022 16:56
У ефірі національного марафону «Єдині новини» народний депутат України Ірина Констанкевич розповіла, чому ухвалення законопроєкту про медіа є нагальним та яких додаткових змін потребує.

«Законопроєкт про медіа – один із найскладніших, які розглядав Комітет ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики. Від липня 2020 року компромісний варіант із доопрацюваннями проєкт закону не виносили на голосування у парламент. Незважаючи на актуальність і нагальність, окремі норми законопроєкту про медіа потрібно переглянути у контексті нових загроз і викликів, спричинених війною.

Читати ще: Закон про медіа – допрацювати, закон про дезінформацію – забути: Констанкевич радилася з волинськими медійниками

Поза сумнівом, закон про медіа має бути.

Перше – це вимога часу. Усе медійне законодавство є застарілим, норми напрацьовувались у кінці 90-их. І точкове оновлення не відповідає суспільним запитам.

Друге – адаптація до вимог ЄС. Україна отримала статус кандидата у ЄС, необхідно синхронізувати наше законодавство до європейського. Директиви Європейського Союзу потрібно впровадити у законодавство.

Третє – повномасштабна війна. Нинішній варіант законопроєкту про медіа розрахований на функціонування у мирний час. А як працювати в умовах війни? Потрібно прописати додаткові норми.

Задля виконання вимог ЄС щодо кандидатства потрібно переглянути законопроєкт про медіа, внести відповідні зміни та голосувати за цю законодавчу ініціативу», – переконана Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus