USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Нова хвиля мобілізації в Росії масово зачепить студентів: розвідка розкрила подробиці

21 Лютого 2023 10:12
У Росії готуються до масової мобілізації студентів вищих навчальних закладів очної форми навчання. Режим активно нарощує можливості для її забезпечення.

Про це повідомило Головне управління воєнної розвідки України.

«Імовірно, мобілізацію проведуть до 1 квітня – початку весняного призову на строкову службу. У разі необхідності початок призову можуть відтермінувати», – йдеться в повідомленні.

За даними ГУР, у Росії вже створюють «дільниці оповіщення». Вони будуть допомагати військкоматам вручати повістки студентам очної форми навчання.

Зокрема, керівництво трьох російських ВНЗ видало документи, які зобов’язують структурні підрозділи закладів виділити певну кількість студентів і працівників для роботи на «дільницях оповіщення», кажуть в ГУР.

Читати ще: Путін може мобілізувати ще сотні тисяч росіян, – ЗМІ

Ідеться про Новосибірський та Томський державні педагогічні університети та Томський політех.

«До цієї роботи планується залучати громадян, які офіційно не підлягають мобілізації. При цьому, в Томському політехнічному університеті включення до складу «дільниць» відбувається без згоди або навіть попереднього інформування визначених студентів та співробітників», – інформує розвідка.

За даними ГУР, керувати «дільницями» призначаються представники вищого керівництва навчальних закладів.

У розвідуправлінні наголосили, що для проведення чергової хвилі мобілізації у РФ не потрібні додаткові правові підстави. Усе тому, що оголошену у вересні торік «часткову мобілізацію» офіційно так і не завершили.

Як повідомляли, Путін оголосив мобілізацію 21 вересня. Після цього майже 1 млн росіян утекли з РФ в інші країни. Офіційного документа про завершення цього етапу мобілізації Путін досі не підписав.

Читати ще: Кожен четвертий мобілізований росіянин намагається втекти з фронту: у ГУР розповіли подробиці

У листопаді український Генштаб повідомив, що в Росії продовжується мобілізація, попри оголошене її нібито завершення. Військове керівництво РФ продовжує набір так званих «добровольців» для участі у війні на території України. Це підтвердили й американські військові аналітики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Показати IP 21 Лютого 2023 14:21
А в нас кого зачепить депутатів,прокурорів,ментів чи митників-взяточників?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus