USD 39.56 39.90
  • USD 39.56 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.75 9.87

Нові перспективи міжнародної співпраці: у ВНУ приймали делегацію науковців з Хорватії

15 Вересня 2023 14:47
14 вересня до Волинського національного університету імені Лесі Українки з візитом завітала делегація від Шибенського університету прикладних наук і Політехнічного університету імені Ніколи Тесли з Хорватії. Цей важливий захід був спрямований на встановлення партнерства та співпраці між українським і хорватськими закладами вищої освіти.

Про це інформують на сайті вишу.

Делегація з Хорватії, представлена Любо Руньїчем й Аленом Лалічем із Шибенського університету прикладних наук та Майєю Цвітан Грубішин із Політехнічного університету імені Ніколи Тесли, зустрілася з ректором ВНУ імені Лесі Українки Анатолієм Цьосем, проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Людмилою Єлісєєвою, проректором з навчально-виховної роботи та комунікації Наталією Благовірною, деканом юридичного факультету Антоном Демчуком, деканом факультету міжнародних відносин Антоніною Шуляк, а також фахівцями відділу міжнародних зв’язків.
Читати ще: «Відкриємо докторську школу». Як ВНУ хоче використати досвід, отриманий у Кембриджі

Головною метою було обговорення можливостей співпраці між університетами та підписання Меморандуму про взаєморозуміння.
Спершу представники делегації з Хорватії поділилися враженнями щодо візиту в Україну. Під час спілкування вони зазначили, що провели попереднє дослідження міжнародної роботи ВНУ імені Лесі Українки, й висловили великий інтерес до співпраці. Особливий акцент було зроблено на співробітництві у таких галузях, як адміністрування, право, інформаційні технології, фізична терапія. Обговорено можливість академічної мобільності студентів і викладацького складу за програмами Erasmus+ і «Подвійний диплом». Розглянуто ідею впровадження гібридних програм, зокрема в галузі права.
Читати ще: ВНУ імені Лесі Українки розвиває співпрацю з Поморським університетом у Польщі

Представники хорватських університетів також поділилися інформацією про фінансову підтримку з боку Європейського Союзу для імплементації проєктів щодо покращення гуртожитків як важливого аспекту для іноземних студентів.
Сторони обмінялися інформацією щодо досягнень і можливостей своїх університетів. Ректор Анатолій Цьось поділився історіями успішної співпраці із ЗВО Польщі, візиту в Британію та реалізації програми «Подвійний диплом».
Читати ще: Тридцять представників ВНУ пройшли тижневе навчання в англійському університеті

Завершальним кроком стало підписання Меморандуму про взаєморозуміння між ВНУ імені Лесі Українки та Шибенським університетом прикладних наук, що відкриває нові можливості для обміну знаннями, наукових досліджень і студентської мобільності.
Загалом візит делегації з Хорватії став важливою подією для Волинського національного університету імені Лесі Українки та відкрив нові перспективи міжнародної співпраці. Це засвідчує позитивний вплив закладу на міжнародну освітню спільноту і підкреслює його роль у розвитку науки й освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus