USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.15
  • PLN 9.85 10.00

Обережно – кишкова паличка: де на Волині небезпечно купатися

2 Липня 2022 22:38
Позначки термометрів в Україні сягають високої температури, тож людям хочеться дещо освіжитися. Для цього вони обирають річки та озера.

Утім не всі вони є безпечними для купання. Наприклад, на території Волинської області є кілька озер та річок, в яких купатися не варто, оскільки там виявили кишкову паличку. Про це пише 24 канал із посиланням на обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Упродовж травня та червня фахівці лабораторних підрозділів дослідили більш як 70 проб води з водойм за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками. Дослідили воду у 35 місцях масового відпочинку населення, зокрема 10 міських пляжів.

Так, не відповідали нормативам за мікробіологічними показниками 13 проб, в яких число лактозопозитивних кишкових паличок (ЛКП) перевищує нормативне значення 5000 в 1 куб. дм води.

Небезпечними для купання назвали наступні водойми:

озеро Луки (село Дубечне);

озеро Глухівське (село Глухи);

озера Домашнє (село Кримне) Дубечненської територіальної громади;

озеро Пісочне (пляжі баз відпочинку «Стожари» Старовижівської ТГ та ГО «Пісочне» Дубівської ТГ) Ковельського району;

річка Сапалаївка;

річка Стир (місця масового відпочинку в Луцьку);

річка Турія (міський пляж у Ковелі).

У Волинському центрі контролю та профілактики хвороб зазначили, що якість води у семи водоймах області не відповідає нормам. Біля зазначених озер та річок встановлять попереджувальні знаки про заборону купання.

Крім того, моніторингові дослідження безпечності та якості води відкритих водойм у місцях масового відпочинку населення області досі тривають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus