USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Переговори вже тривають: США теж хочуть підписати угоду про гарантії безпеки Україні

12 Січня 2024 21:58
США мають намір підписати з Україною угоду про гарантії безпеки, аналогічну тій, яку сьогодні в Києві підписали з Великобританією. Відповідні переговори вже тривають.

Як пише Європейська правда, про це повідомила на брифінгу посол США в Україні Бріджит Брінк.

За її словами, президент США Джо Байден особисто поставив перед дипломатами завдання досягти з Україною подібної домовленості. У Білому домі вважають, що це дозволить запобігти новій агресії проти України в майбутньому.

«Ми вже почали двосторонні консультації з вашим урядом, з Офісом Президента, з урядовими установами, і ми обговорюємо з ними те, якими можуть бути зобов’язання щодо безпеки з нашого боку. Зараз було два раунди, і переговори продовжаться, адміністрація Байдена прагне цієї домовленості», – заявила посол українським журналістам.

Читати ще: Литва схвалила довгостроковий пакет підтримки України й анонсувала нові поставки

Брінк зазначила, що США підтримують перспективу членства України в НАТО, і угода має стати «мостом для забезпечення безпеки» на шляху Києва до Альянсу.

Нагадаємо, сьогодні в Києві з візитом перебуває прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак. В рамках цього візиту було підписано історичну «Угоду про співробітництво у сфері безпеки» («Agreement on Security Cooperation»).

Угода формалізує військову і невійськову співпрацю Лондона і Києва в довгостроковій перспективі. Зокрема угода передбачає, що в разі нового нападу Росії на Україну в майбутньому, Великобританія надасть Києву необхідну допомогу – швидко і невідкладно. Це має бути сучасна зброя для відбиття агресії на суші, в морі і повітрі.

Читати ще: Словаччина передасть Україні зимовий пакет гуманітарної допомоги
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 13 Січня 2024 04:44
Не зрозумів, "В разі нового нападу Росії," з попереднім вже все закінчено? Чи шо це гарантії. Наразі армія США або цілим НАТО допомогти не може, ще поки не достатньо кваліфікована напевне.
Бонд Показати IP 13 Січня 2024 08:39
Так і без угоди британці надавали зброю. А якщо глянути глибше то ця угода фількіна грамота - ні про що! Комусь для піару потрібна була. Жодних гарантій для реальної безпеки Украіни- надання консультацій є одним із пунктів, і бла бла.
Олег Показати IP 13 Січня 2024 08:50
У 1991 гарантами Були США і Россія. коли знищили ядерну зброю України.
Юрій Миколайович Показати IP 13 Січня 2024 09:07
В раз підписали в Бухаресті ще пару таких угод і від країни нічого не залишиця.
Анонім Показати IP 13 Січня 2024 10:32
Вже Будапешський меморандум підписали! Ау, підписанти, де ви? А внутрішні гниди, чому не створено слідчий комітет, де зброя яка лишилася після Союзу, четверте місце в світі по кількості, просрали! А сьогодні воюють за рахунок людей і подачок!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus