USD 40.00 40.40
  • USD 40.00 40.40
  • EUR 40.25 40.60
  • PLN 10.00 10.25

«Показали, що здатні вирішувати серйозні питання», – головний тренер «Старого Луцька» про сезон

4 Червня 2021 14:38
Нещодавно баскетбольний клуб «Старий Луцьк – Університет» завершив сезон Вищої ліги чемпіонату України. На жаль, лучани не зуміли взяти медалі, поступившись «Кривбасу» у бронзовій серії. Однак протягом сезону команда подарувала вболівальникам чимало позитивних емоцій, витягуючи серії після перших програних матчів та подарувавши незабутню півфінальну серію з сильнішою, але лише на папері, одеською «БІПою».

Своїми враженнями про сезон на підсумковій прес-конференції поділилися віце-президент «Старого Луцька» Дмитро Чайковський, головний тренер Володимир Журжій та капітан команди Едуард Федчук. Також на захід запросили представників бізнесу та міської влади, які допомагали команді протягом сезону.
Про напружену серію плей-офф та чому не вистачило сил у півфіналі

Володимир Журжій:«Всіх цікавить серія з «БІПою», адже вона була, напевно, найцікавішою та найконкурентнішою. Навіть у п’ятій грі, де не все складалося так, як ми хотіли, у нас були шанс витягнути цю гру і далі боротися за найвищі місця. Напевно, цього року баскетбол зайшов вболівальникам, адже була серій плей-офф, а це зовсім інша історія. Сезон можна поділити на дві частини: регулярка та плей-офф. В регулярному сезоні ти маєш право на помилку, можна робити якісь експерименти. В серії плей-офф з ранніх стадій ми зайшли у такі ігри, де поставили себе у такі рамки, що чотири гри з «Прометеєм-2» та «Львівською Політехнікою» ми зіграли, не маючи права на помилку. В 1/8 та в чвертьфіналі ми програвали перші ігри, і вже на перших стадіях була наднапруга.

Можливо, нам не вистачило енергії у вирішальних іграх. Одне рішення як гравців, так і тренерів, може вирішувати долю всієї серії. Звичайно, з Одесою не вистачило якогось везіння, рішення від мене, від хлопців. Але попри те, що в п’ятому матчі у нас не пішло, ми все ж мали шанси. Тому вдячний хлопцям, що в цих іграх ми показали свою силу. Ми показали у цьому сезоні, що здатні вирішувати серйозні питання».
Про прогрес гравців та чому перед плей-офф команду покинув Юрій Крамар

Володимир Журжій:«В цьому сезоні у нас з’явилися два нових сильні гравці (Владислав Унгурян та Сергій Юрченко, – О.З.), які були запрошені з інших міст на позиції лідерів. Коли в команді з’являються гравці такого калібру, то трішки змінюються ролі – це нормальний процес. Не кожен може знайти свою роль в команді у таких реаліях. Якщо ми говоримо про Юрія Крамара, то він не зовсім знайшов себе, хоча ми чекали, говорили, давали шанси. Але це нормальне життя професійного клубу. Ми нормально з ним працювали, жодних питань до нього з приводу професіоналізму не було, однак прийняли таке рішення.

Щодо інших гравців, то не хочу нікого виділяти, хтось зіграв гірше, хтось – краще. Мене тішить, що прогресувала сама команда і її психологія. Дуже важливо, коли команда розуміє, що вона може вигравати у команди, яка сильніша на папері».
Про півторамісячну перерву серед сезону та її вплив на загальний результат

Володимир Журжій:«Цей сезон однозначно був найважчим, це стосується і фізичного стану, і кількості ігор. Така перерва у півтора місяці в розпал сезону мені як тренеру не подобалася. Ми намагалися чимось заповнити цю перерву. Але я не думаю, що вона вплинула на загальний результат. Перерва стосувалася регулярного сезону, а в плей-офф приблизно всі в одних умовах, оскільки деякі команди закінчували свої серії за два матчі. Натомість ми відіграли всі ігри, тобто награвали зайві матчі, витрачаючи емоції».

Про ситуацію в команді після перших програшних ігор в 1/8 та чвертьфіналі

Едуард Федчук: «Ми були впевненими після перших програних ігор з «Прометеєм-2» та «Львівською Політехнікою», що пройдемо ці команди. Можливо, нас і лякало, що ці ігри можуть бути останніми, але в душі хлопці розуміли, що ми сильніші за ті команди і маємо проходити далі. Відповідь, чому склалися так перші матчі, напевно, потрібно шукати кожному всередині. Можливо, хтось не налаштувався, можливо, було хвилювання, всі ми люди. Хоч перші матчі були провальні, ми розуміли, що пройдемо далі, так і склалося».
Про діяльність клубу в міжсезоння

Дмитро Чайковський: «Гравці після сезону хочуть відпочити. Діяльність клубу буде продовжуватися і в літній період, протягом літа ми робитимемо акцент на наших маленьких спортсменах. Вже в цю суботу ми проводимо турнір 3х3 до Дня захисту дітей та до десятиліття Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Я думаю, червень та липень – це в нас пріоритет, цей час ми хочемо присвятити нашим юним спортсменам. Через три-чотири роки ці діти будуть приносити користь першій команді. Наші баскетболісти долучаються до тренувань дітей. А з серпня ми будемо думати про майбутній сезон».
Володимир Журжій: «Дуже важкий сезон, всі хлопці втомилися від баскетбольного м’яча, можливо, трішки скучили за м’ячем стрітбольним. Треба всім відпочити, набратися сил, емоцій. У нас тренерів відпустка відміняється, адже ми продовжуємо працювати з молодим поколінням, роблячи збори для наших дітей. Хлопцям хочу побажати, щоб вони відпочили та не запускали свою фізичну форму. А в серпні будемо думати про майбутній сезон. Всім причетним до клубу дякую за цей сезон».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вболівальник Показати IP 6 Червня 2021 20:43
Дуже добре) Жаль без медалей( Але з цим "багажем" потрібно зробити правильні висновки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus