USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 40.05 40.30
  • PLN 9.95 10.20

Поки військова була в полоні, її виплати отримала сестра: злочинний наказ підписав заступник командира частини на Волині

27 Лютого 2024 18:59
За процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру заступнику командира військової частини за фактом зловживання службовим становищем.

Про це інформує пресслужба відомства.

За даними слідства, 32-річний підполковник, який на час вчинення злочину обіймав посаду командира військової частини, погодив заяву про виплату грошового забезпечення сестрі військовослужбовиці. У цей час сама військова потрапила в полон після виконання бойових завдань зі стримування збройної агресії РФ.

Підозрюваний достовірно знав, що остання не може отримати ці кошти та все ж ухвалив незаконне рішення, таким чином позбавив військову права на отримання передбачених законом грошових виплат.

Читати ще: Шахраї зламали акаунти Офісу омбудсмена для видурювання грошей у родичів військовополонених

Встановлено, що з червня 2022 до лютого 2023 року на картковий рахунок родички безпідставно нараховано майже мільйон гривень.

Ці гроші вона так і не віддала законній власниці після її повернення з полону. Наразі вживають заходів щодо відшкодування завданих потерпілій збитків.

Зазначимо, що на цей час підозрюваний служить у зоні бойових дій на сході країни.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у Львові, за оперативного супроводу ДБР.

Підполковнику загрожує від трьох до шести років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи провадити певну діяльність, а також штраф.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Маннергейм Показати IP 27 Лютого 2024 19:45
Хотів заступник зробити як краще а сестри повели себе як завжди
Олег Показати IP 27 Лютого 2024 21:03
Ну, якщо підполковник і в зоні бойових дій служить, як і в тилу - результат буде!
Я до Олег Показати IP 28 Лютого 2024 06:42
Якщо ти такий розумний, то прийди і покажи, як служити треба. Замість того, щоб писати дурниці, краще б поцікавився в людей, яка там насправді була ситуація. А підполковник там взагалі ні в чому не винен
Правда Показати IP 27 Лютого 2024 22:40
Порушив Закон,в буцегарню,а можна і в бій,рядовим.
Пилип Показати IP 27 Лютого 2024 22:50
Тю! Яка різниця, чи їй заплатили, чи сестрі? Хай там самі між собою розбираються. Держава ж нічого не втратила. А підполкан молодець, поміг дівчині.
Клава Показати IP 28 Лютого 2024 04:01
наплодили липових полковників без полків та відповідної освіти, гадали, певне, що супостат злякається..
Я Показати IP 28 Лютого 2024 06:22
Це типова сімейна ситуація, коли одна сестра, одурівши від сум, які отримувала, відчула себе їх хазяйка і просто тупо послала іншу сестру, як 9 місяців провела в кацапському полоні і повернулась додому. А командир зараз став заручником ситуації. До речі, суди двох інстанцій підтвердили правомірність перерахування коштів. Так що не там ДБР злочинців шукає. В принципі, як і завжди
Сергій Показати IP 28 Лютого 2024 18:49
Зроби добре діло і будеш виниї
232 до Сергій Показати IP 28 Лютого 2024 22:12
Ще один приклад, того що, що з нашими людьми не можна бути гуманним, не можна брати до серця їх проблеми. Життя показує, що краще бути сухарем-буквоїдом і бездушно дотримуватись бюрократичних параграфів, ніж потім за твою доброту тобі ж в душу й наплюють ті, кому зробив добро
Атошнік Показати IP 28 Лютого 2024 22:44
А яким бути черствим,скупим,цинічним в нас такого ще мало. Я на боці підполковника він зробив по-людськи. А що сестра гроші не зберегла для полоненої то нехай суд і прийме рішення.
Анонім Показати IP 29 Лютого 2024 10:24
Подивився певно на сльози сестри, в якої розум помутнився від сум і перерахував кошти. Якщо не було довіреності на отримання кошитів то це його службова недбалість. Сестру судити треба за шахрайство, а всім чиновникам наука - діяти строго по закону. Ми родинні цінності зберегти не вміємо, то як державу зберегти хочемо?
232 до Анонім Показати IP 29 Лютого 2024 13:01
Довіреності від кого? Від людини, яка в полоні? А перерахувати дозволив, бо ж, як завжди, прийшло в слозах і шмарклях: допоможіть, батьки хворі, треба на операцію, дітям немає чого їсти, ще сто причин, щоб розжалобити. Звичайно, як показало життя, не потрібно було офіцерові проявляти співчуття і намагатись допомогти. От тільки нашим людям ніокли не догодиш: діятимеш по закону - обіллють помиями, що чиновник не має серця і чіпляється за параграфи, допоможеш - матимеш вже особисті проблеми
Анонім до 232 Показати IP 29 Лютого 2024 13:19
Люди обіллють помиями, а завтра забудуть про твоє існування і обливатимуть помиями інших. Така вже натура в людей. Тому наражати себе на в'язницю через те, що хтось подумає чи скаже по меншій мірі тупо. P.S.Звісно ж довіреності не було, звідки ж їй взятися? І тому було порушення прав людини, яка потрапила в полон та ризикувала життям за таких "людей".
Анонім. Показати IP 29 Лютого 2024 11:11
Ця сестра,мабуть добрий процент відстігнула командиру,він теж винний.
Микола Показати IP 2 Березня 2024 07:05
Да, великі гроші то отрута, або сеструха ділилась з полканом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus