USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Помічника нардепа від «Слуги народу» спіймали на хабарі голові Держгеокадастру

14 Грудня 2020 12:39
Слідчі Бюро спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою вручили підозри в.о. начальника одного з територіальних управлінь Держгеокадастру, а також посереднику в дачі хабара голові Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роману Лещенку.

Про це мовиться у повідомленні НАБУ, передає 24 канал.

Як повідомили в Бюро, восени цього року Лещенко поінформував правоохоронні органи про те, що йому запропонували хабар в розмірі 170 тис. доларів за видачу дозволів на виділення земельних ділянок підставним особам. У листопаді під контролем НАБУ двоє чоловіків передали Лещенку першу частину суми – 26,9 тисяч. 9 грудня вони прийшли, щоб дати йому ще 25 тисяч, але були затримані на місці злочину.

НАБУ повідомляє, що посередник тісно пов’язаний з компаніями, які надають послуги Держгеокадастру з проведення інвентаризації земель.
Національне антикорупційне бюро не розкриває імена підозрюваних, проте, швидше за все, першим з них є в.о. начальника територіального управління Держгеокадастру в Хмельницькій області Юрій Климко.

Другий – Олексій Ковальов, помічник народного депутата від партії «Слуга народу» Олексія Жмеренецького, голови підкомітету з питань антикорупційної політики у сфері цифрових інновацій і публічних даних Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики. За інформацією джерел, Жмеренецький був основним перемовником з головою Держгеокадастру Лещенком.

Жмеренецький, як відомо, виграв парламентські вибори у Хмельницькій області, він добре знайомий з Климком, який теж є членом партії «Слуга народу».

Ковальов був радником колишнього голови Держгеокадастру Максима Мартинюка при президенту Віктору Януковичу та володіє компаніями, які й зараз надають послуги Держгеокадастру. За деякими даними, Ковальова та Жмеренецького пов’язує не тільки робота у Верховній Раді, а також дружба і спільні бізнес-інтереси – фактично Ковальов спонсорував вибори Жмеренецького.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
К. лучанин Показати IP 14 Грудня 2020 14:02
Це все вирвано з контекту. Ви просто не так все зрозуміли.
Роман Показати IP 14 Грудня 2020 14:45
На сєпара Гіві схожий хабарник
тетя Соня до Роман Показати IP 14 Грудня 2020 18:00
ой перестаньте мне сказать-.все наши похожи на гиви но это не означает что ми грузыны...
? до тетя Соня Показати IP 15 Грудня 2020 13:00
шо ти несеш ?
Конюх Їван із Свинюх Показати IP 14 Грудня 2020 15:59
Та то вже звично стало, шо хабарника впіймали - потім не забудьте повідомити, чи втримали !?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus