USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Порошенко не вказав мільйонну вартість картин у декларації, - нардеп

1 Листопада 2016 13:51
Президент України Петро Порошенко вказав неповні відомості у своїй електронній декларації. Про це в Facebook написав народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко.

Зі слів Лещенка, Порошенко є власником творів мистецтва вартістю «мільйони доларів кожний».

«Зокрема, на одному з міжнародних аукціонів (Christie's або Sotheby's) він придбав роботу генія епохи Ренесансу Сандро Боттічеллі за восьмизначну суму в доларах. Також в колекції Порошенко є робота Пітера Пауля Рубенса, не кажучи про російських художників Іллі Рєпіна чи Івана Айвазовського. Все вони прикрашають стіни його будинку в Козині, де господар з гордістю показував роботи своїм гостям, в тому числі іноземним», - написав Лещенко.

Депутат підкреслив, що Порошенко є легальним мільйонером і має право на твори мистецтва.

«Проте закон зобов'язує його відзвітувати перед суспільством за кожний окремий об'єкт рухомого майна, якщо його вартість перевищує 121 800 гривень, тоді як Порошенко вирішив не подавати цю інформацію. У своїй електронній декларації він лише зазначив «колекція картин старих майстрів у кількості 15 одиниць» або «колекція картин сучасних художників-імпресіоністів і сюрреалістів (чотири одиниці)», - нагадав Лещенко.

Парламентарій зазначив, що у Порошенка є сім днів, щоб виправити декларацію.

«Єдине, що дозволяє закон - це не вказувати вартість і дату придбання цінного рухомого майна, якщо воно потрапило до господаря до першої електронної декларації. Але також закон вимагає декларувати кожну одиницю окремо. Неподання Порошенком інформації про кожний витвір мистецтва є порушенням закону, оскільки представлення в декларації неповних відомостей підпадає під визначення «завідомо недостовірні відомості» і тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність», - підсумував Лещенко.

Нагадаємо, Порошенко 30 жовтня опублікував електронну декларацію доходів і наявності майна за 2015 рік. У ній зазначено, що він є власником колекції картин українських і російських майстрів XIX-XX століть в кількості 65 одиниць, 15 картин старих майстрів, чотирьох картин сучасних імпресіоністів і сюрреалістів, колекції з шести скульптур XIX-XX століть. Окремо президент задекларував скульптуру Гугліельмо Пуги «Хлопчик-рибалка».

Введення електронного декларування було однією з вимог Європейського союзу для реалізації безвізового режиму з Україною. Українські держслужбовці повинні були подати декларації до 31 жовтня 2016 року. За недостовірні відомості в е-деклараціях чиновника можуть оштрафувати на суму від 17 до 51 тисяч гривень або засудити до двох років позбавлення волі.

Окрім того раніше повідомлялося, що експерт Реанімаційного пакету реформ групи «Податкова реформа» Ілля Несходовський вже розповідав, що у декларації президента не вказана вартість витворів мистецтва, а це можуть бути мільйони доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
падлюкам Показати IP 1 Листопада 2016 22:04
США и ФБР посадит в стойло каждую украинскую тварь которая считает себя политиком…Это является одним из условий финансовой и военной помощи Украине.
Микола Показати IP 8 Листопада 2016 15:26
А панство буде колихать, Храми, палати муровать, Любить царя свого п'яного, Та візантійство прославлять, Та й більше, бачиться, нічого. (Т.Г. Шевченко 1858 рік)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus