USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Посилення мобілізації: як залучатимуть місцеву владу і що вона робитиме

3 Травня 2024 09:16
Міські та селищні ради братимуть участь у мобілізаційних заходах після вступу в силу нового закону про мобілізацію.

Про це в ефірі проєкту Наталії Мосейчук «Тема з Мосейчук» розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ, військовий ЗСУ Іван Тимочко, передає ТСН.

«Якщо раніше питання до органів місцевого самоврядування було прописано в законі приблизно так: мають право, можуть – якісь розмиті фрази. Але зараз – зобов’язані», – пояснює він.

Тимочко уточнив, що органи місцевого самоврядування повинні готувати списки резервістів та навіть допомагати проводити підготовку військовозобов’язаних.

Читат ще: Хто має прийти до ТЦК без повістки з 1 травня. Увесь список

«Органи місцевого самоврядування, згідно цього закону, будуть зобов’язані інформувати місцеве населення про мобілізацію, зобов’язані будуть надавати допомогу посильну, підготовку і складання списків резервістів. Або чоловіків віком від 18 до 24 років для того, аби проходили базову військову підготовку», – сказав він.

Зауважимо, новий закон про мобілізація передбачає передавання низки повноважень органам місцевого самоврядування. Зокрема, місцева влада мусить вести облік військовозобов’язаних, поширювати інформацію про мобілізаційні заходи серед населення та організацій, оповіщувати громадян про мобілізацію, забезпечувати прибуття на збірні пункти та призов в територіальні центри.

Читати ще: Вилучення автівок, покарання ухилянтів та повістки по-новому: що змінює закон про мобілізацію
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus