USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Працівники двох волинських шахт готують нові протести

1 Лютого 2016 13:52
Через невиплату зарплатні працівники двох нововолинських шахт готуються до акцій протесту. Про це інформує БУГ.

90% за жовтень і більше 70% за грудень становить заборгованість із заробітної плати на копальнях №9 “Нововолинська” та “Бужанська”. Гірники готуються до протесту.

“Сьогодні ледве вмовили працівників їхати в шахту, спустилися десь тільки після дев’ятої години. Створили ініціативну групу. Якщо до кінця завтрашнього дня питання не вирішиться, то, більше всього, гірники почнуть проводити протестні акції”, – говорить голова профспілки шахти №9 Василь Гура.

У ДП “Волиньвугілля” заспокоюють: 2-го лютого мають прийти гроші. Якщо ж до цього часу нічого не зміниться – працівники протестуватимуть.

Відомо, що аналогічна ситуація склалася на шахті “Бужанська”. Директор Павло Танчев поінформував, що на підприємстві відбулися збори. Працівники планують здійснити поїздку до губернатора області Володимира Гунчика. За зміну керівників ДП “Волиньвугілля” на копальні поки не йдеться, першим і нагальним є вирішення проблеми з заборгованістю по зарплаті.

Від міністра Демчишина конкретної відповіді на питання шахтарів немає, окрім того, що поступово в лютому, березні, квітні виділятимуться гроші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ірина Таран Показати IP 1 Лютого 2016 16:05
Ситуація на шахтах з кожним днем стає більш напруженою. Шахтарський протест може перерости у загальноукраїнський
Тарас Чурило Показати IP 1 Лютого 2016 16:06
Аби Гунчик попрацював хоч зміну в забої, плати в би їм зарплату в першу чергу
Я Показати IP 1 Лютого 2016 16:33
Давно пора!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus