USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нововолинські шахтарі продовжили голодування, незважаючи на обіцянки влади

10 Листопада 2016 19:51
Станом на 10 листопада з півсотні гірників шахти №10 «Нововолинська» продовжили голодування, яке вони оголосили чотири дні тому.

Як йдеться на сайті Конфедерації вільних профспілок України, очікувалося, що після вчорашньої обіцянки уряду виділити у листопаді на виплату зарплат працівникам цього підприємства 8,5 мільйона гривень, шахтарі припинять радикальну протестну акцію. Проте вони налаштовані рішуче і продовжують наполягати на погашенні всієї суми заборгованості за три місяці. Про це розповів один із голодувальників, член первинної профспілкової організації НПГУ шахти №10 «Нововолинська» Олександр Герасимчук.

«Так, до нас надійшла інформація, що міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик на засіданні Кабінету міністрів звернувся до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням виділити зазначену суму, і той нібито пообіцяв знайти такі кошти. Але ми вже навчені гірким досвідом і знаємо ціну обіцянкам. Нам багато чого було обіцяно і тут, у Нововолинську, і у Києві – у найвищих кабінетах. Проте далі слів справа не рушила. Тому й вирішили: не піддаватися на чергові обіцянки, а голодувати –доки стане сил», – наголосив Олександр Герасимчук.

Також він зазначив, що керівництво шахти, яке попервах намагалося відмовити їх від такого рішучого кроку, тепер висловлює всебічну підтримку.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 7 листопада, 300 працівників державної шахти №10 Нововолинська оголосили безстрокове голодування – люди вимагають забезпечення їхнього права на оплату праці. Загальна заборгованість з виплати зарплат на шахті складає біля 3-х місяців.

8 листопада, до голодуючих гірників на шахту №10 “Нововолинська” прибули представники місії ОБСЄ. Спостерігачі Організації з безпеки та співробітництва в Європі мають донести проблему вугільників до європейської громадськості.

Варто додати, що працівники вугільної галузі не вперше протестують проти затримки заробітної платні. Так, наприкінці жовтня гірники "Нововолинської" блокувати трасу на кордоні з Польщею. Шахтарі перекривали під'їзні шляхи до митного переходу, щоб зупинити рух транспорту через кордон. Таким чином вони прагнули привернути увагу української влади і світової громадськості до порушення основного права трудящих на своєчасну виплату заробленого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Михайло Показати IP 10 Листопада 2016 22:07
А де пропала Людина-Амфібія Гузь з міліардами для шахтарів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus