USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Протест українських перевізників на «Ягодині»: деталі акції та умови мітингувальників

14 Лютого 2024 22:14
Громадська організація «Перевізники західного регіону» анонсувала проведення мирної акції в пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ», а також виставила вимоги до української влади. Протестувальники запевняють, що повного блокування кордону не буде.

Про це повідомляє пресслужба ГО.

Вимоги мирної акції протесту до української влади:

1. Справедлива організація перетину кордону з боку Польщі та України.

2. Активна участь влади: Уряду й зокрема Міністерства інфраструктури України для розблокуванню митних переходів із польської сторони та недопущення в подальшому таких дій.

3. Забезпечити для українських водіїв особисту безпеку, а також збереження вантажу та транспортних засобів, які заблоковані польською стороною.

Учасники акції переконані, що кордони – не місце для протестів, але вимушені розпочати протест, адже не мають іншого виходу у ситуації, що склалася на кордоні.

Уранці 15 лютого о 8:00 учасники протесту виїжджають із Княгининка поблизу Луцька. Дорогою до колони приєднуються водії та перевізники із Ковеля та Любомля.

Читати ще: Польські фермери анонсували повну блокаду українських перевезень

Початок акції протесту на пункті пропуску «Ягодин» розпочнеться о 10:00 поблизу готелю «Ягодин».

У громадській організації також наголошують на тому, що повного блокування кордону не буде. Протестувальники будуть зупиняти й перешкоджати подальшому руху Україною тільки польським водіям вантажівок, які об’їжджають на пункті пропуску «Дорогуськ-Ягодин» загальну чергу.

Наразі акція запланована на один місяць із можливістю продовження, якщо ситуація на кордоні не зміниться.

Нагадаємо, 9 лютого через рішення Єврокомісії продовжити безмитну торгівлю з Україною до 2025 року, польські фермери відновили блокаду кордону з Україною у трьох пунктах пропуску («Медика – Шегині», «Рава-Руська – Хребенне» і «Дорогуськ – Ягодин»), які розпочалися ще у листопаді 2023 року. 12 лютого поляки пообіцяли заблокувати ще два КПП – «Угринів – Долгобичув» і «Зосин – Устилуг» з польської сторони кордону.

10 лютого протестувальники відновили рух вантажівок у пункті пропуску «Медика – Шегині», який блокували всього один день.

Найбільш кричущим випадком протестів став інцидент біля пункту перетину польсько-українського кордону «Ягодин – Дорогуськ», де польські фермери висипали частину зерна на дорогу з трьох українських вантажівок.

Пізніше міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Чеслав Секерський вибачився за розсипане польськими фермерами українське зерно на кордоні. Районна прокуратура міста Холм Люблінського воєводства розпочала слідство за цим фактом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Клава Показати IP 15 Лютого 2024 04:02
а пшиячелям не соромно купувати у супостата крадене українське зерно ?..
поляк Показати IP 15 Лютого 2024 06:04
Польща обісралася і є відсталою аграрною країною

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus