USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Принц Саудівської Аравії хоче бути посередником у переговорах України та Росії

4 Березня 2022 14:08
Спадковий принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман аль-Сауд зголосився стати посередником у мирних переговорах Росії та України. Він уже провів телефонні розмови з Путіним та Зеленським.

Син короля Салмана, другий заступник прем’єр-міністра і міністр оборони Саудівської Аравії Мохаммед ібн Салман заявив лідерам Росії та України, що «готовий докласти зусиль для посередництва між сторонами», інформує ТСН із посиланням на ВВС.

В окремих телефонних розмовах з Володимиром Путіним і Володимиром Зеленським спадковий принц Саудівської Аравії висловив підтримку «політичному врегулюванню» збройного конфлікту, який розв’язала Росія проти України.

Як повідомляють ЗМІ Саудівської Аравії, саме Путін зателефонував принцу, який «пояснив позицію королівства» щодо війни в Україні.

Кремль у повідомленні про цю розмову заявив, що обидва лідери обговорювали енергетичні проблеми та «будуть продовжувати координувати свої підходи» щодо видобутку нафти.

Під час розмови з президентом Зеленським Мохаммед ібн Салман, окрім пропозицій про посередництво в мирному врегулюванні конфлікту, повідомив, що королівство продовжить термін дії віз українських туристів і жителів України ще на три місяці.

Нагадаємо, ввечері 3 березня в Білорусі завершилися перемовини між українською та російською делегаціями, чия країна цинічно напала на нашу державу. Це був другий раунд переговорів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus