USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Псевдоцерковники збирають на Волині гроші, нібито на храм

25 Березня 2015 12:45
Управління єпархії вкотре застерігає: особи, які збирають пожертви за межами храму від імені Церкви, можуть бути шахраями. Про це інформують у прес-службі єпархії.

Останнім часом знов активізувалися шулери, які, прикидаючись церковниками, ідуть від хати до хати, збираючи грошові чи матеріальні пожертви на різні потреби. Інколи вони стверджують, що нібито на такий збір є благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла. Повідомлення про це час від часу одержує інформаційна служба єпархії.

Вірянам слід знати, що митрополит Михаїл украй рідко дає благословіння на таку форму збору пожертв. Представники релігійних організацій Волинської єпархії Київського Патріархату, як правило, збирають благодійні внески в нашому краї на території храмів, монастирів. Також православним громадам переказують кошти на банківські рахунки. Зазвичай збирання грошей для потреб інших єпархій на території нашої також не практикується.

"Релігійні організації проводять різноманітні благодійні акції або долучаються до них. Але про це завжди оголошують у храмі та через церковні ЗМІ. Якщо такого оголошення не було і ви особисто не знайомі зі збирачами пожертв – велика ймовірність, що це - шахраї, тож потрібно негайно звертатися в міліцію", - наголошують у прес-службі.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у Володимир-Волинському районі з’явилися групи осіб, які збирають пожертви на потреби Зимненського монастиря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ ШАХРАЇ ЗБИРАЮТЬ ГРОШІ НІБИТО ДЛЯ ОНКОХВОРИХ ДІТЕЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
лучани Показати IP 25 Березня 2015 13:08
псевдоцерковники - це МП/РПЦ.
88 до лучани Показати IP 25 Березня 2015 15:08
агов дідо , це ти проснувся??
Анонім до лучани Показати IP 25 Березня 2015 15:28
а не навпаки? філарет заявляє, що вбивати людей на сході - це не гріх, чим прямо суперечить християнству: «В чем заключается правда и где корень зла? Корень зла находится в тех людях, которые живут в Донбассе» - це вже є сатанізм під маскою церкви.
лучани до Анонім Показати IP 25 Березня 2015 15:31
Вбивати за руССькій мір не є гріхом? Та красти чужі землі ?
Анонім до лучани Показати IP 25 Березня 2015 17:19
вбивати - це завжди гріх. так написано в Біблії.
Анонім до лучани Показати IP 25 Березня 2015 17:22
"красти чужі землі" - це про те, як білі европейці винищили корінне населення америки, а тепер всім розказують про демократичні цінності і свободи? звичайно це гріх і вони за це будуть вічно горіти в аду, як і за вбивства мирного населення в дрездені та скидання атомних бомб на мирне населення в хіросімі та нагасакі.
Справжні лучани... Показати IP 25 Березня 2015 14:54
.не чіпайте УПЦ МП - це єдина канонічна церква, а КП на чолі з розстригою Філаретчиком - збір зброду і содомітів....
попереднім тролям Показати IP 25 Березня 2015 16:19
Канон - це правило в перекладі із грецької. Церква - свята і непорочна! Церква не може бути канонічною чи не канонічною. В Символі Віри говориться"в Єдину святу соборну і апостольську церкву" тобто вірую в Єдину Церкву.А поняття канонічної церкви запровадили представники руського міру. ПОНЯТТЯ КАНОНІЧНОСТІ ЦЕРКВИ В АПОСТОЛЬСЬКИХ ПРАВИЛАХ І ПОСТАНОВАХ СОБОРІВ - НЕ ІСНУЄ . АМІНЬ!
NR до попереднім тролям Показати IP 25 Березня 2015 16:44
а що в церкві нема своїх правил чи канонів?? Не дуріть народ Символ віри співаєте, то людям розтлумачте... що немаєте церковного єднання з іншими православними світу... Хватить брехати люду !!! а хто такий Філарет ?? це та анафема яка немає єднання з іншими православними світу.... шкода.. яка держава така і церква ((((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus