USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Путін втрачає підтримку через провали окупантів на Донбасі, – ISW

11 Грудня 2022 08:36
Російський диктатор Володимир Путін ризикує повністю втратити підтримку з боку колишніх проміжних лідерів «ДНР» та ветеранів через нездатність своєї армії військ відкинути українські війська далі на захід від Донецька та «захистити» Донбас.

Як зазначається у звіті Інституту вивчення війни (ISW), Путіна вже публічно критикують відомі бойовики, зокрема колишній «міністр оборони ДНР» Ігор Стрєлков-Гіркін. Терорист прямо розкритикував Путіна за те, що він не зміг витіснити українські сили поблизу Донецька з артилерійської зони, хоча й визначив захист мирних жителів Донбасу як одну із цілей російської «спеціальної військової операції».

«Гіркін, зокрема, розкритикував заяву Путіна від 9 грудня, який охарактеризував хід спецоперації як «стабільний», заявивши, що лише Путін і Міністерство оборони Росії вважає війну успішною», – зазначають аналітики.

Крім того, колишній «міністр безпеки ДНР» Олександр Ходаковський також «відзначився» критикою на адресу Путіна. Він несподівано заявив, що тривале правління Путіна не було повністю вдалим.

Читати ще: Розкол у Білорусі: військові не хочуть вступати у війну проти України, – ISW

Ходаковський також зазначив, що виникають дискусії про необхідність змінити стан справ, натякнувши на корупційні схеми навколо реконструкції Маріуполя, і додав, що Путін успадкував досить корумповане суспільство, яке він не може виправити, усунувши начальника російського Генштабу Валерія Герасимова. Він також звинуватив російські збройні сили в тому, що вони не вели контрбатарейний вогонь під час оборони міста Донецька

«Критика Гіркіна та Ходаковського безпрецедентно пряма порівняно з їхніми попередніми нападками на Кремль. Ці відверті напади на Путіна можуть відображати розбіжності між провоєнною «ДНР», ветеранськими спільнотами та Путіним. Російські ветерани та проксі-спільнота давно попереджали Кремль про недоліки його військової кампанії, але згуртувалися за Путіна, вірячи, що його війна – як мінімум – призведе до російської окупації Донбасу», – зазначили в ISW.

В Інституті нагадали, що після окупації Лисичанська у мережі з’явилися відеоматеріали, на яких бойовики «ЛНР» відмовилися воювати за територію «ДНР». Аналітики припускають, що ідеологи Путіна визначили Донецьку область пріоритетною під час окупації Донбасу перед максималістичною метою Путіна – захопити всю Україну. Втім плани Путіна з тріском провалюються, а критика його війни щодня посилюється.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus