USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

РФ силою нав'язує свою волю країнам-сусідам, – голова МЗС Польщі

7 Липня 2017 22:48
Глава Міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський окреслив глобальні загрози, серед яких згадав Росію, як країну, яка намагається силою повернути собі статус супердержави, також екстремістські сили на Близькому Сході та гарячі точки у Північній Кореї та Венесуелі і Субсахарській Африці, і зміни клімату.

Тези виступів Ващиковського на полях безпекового форуму у Варшаві (Global Security Forum) публікує Радіо Польща.

"Росія намагається придушити демократичні зміни довкола себе і повернути позицію супердержави не завдяки силі тяжіння, а залякуваннями, переслідуваннями, енергетичним шантажем та діями з використанням збройних сил", - заявив очільник зовнішньополітичного відомства.

При цьому першоосновою протистояння Ващиковський вважає ставлення Росії до НАТО як до ворога, відповідно до чого Кремль і обирає свої цілі.

Дипломат вважає, що Москва здійснює кроки задля придушення демократичних змін довкола себе.

У підсумку свого виступу на форумі Ващиковський виступив із закликом посилювати трансатлантичну співпрацю.

"Жодна країна не в змозі впоратися з цими викликами. На щастя, у нас є чудовий інструмент, яким є Північноатлантичний альянс. Наша спільнота цінностей та інтересів простягається по обидва боки Атлантичного океану", - підсумував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus