USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Розважити та навчити дітей новому: у Луцьку відбувся «Сімейний фестиваль». Фото

25 Жовтня 2023 17:20
В обласному центрі Волині відбувся «Сімейний фестиваль», на якому діти та батьки могли відвідати майстер-класи з хімії і робототехніки, помалювати на творчих майстернях та навчитися у психологів нових технік, які допомагають підтримувати ментальне здоров’я. Також діти комунікували між собою та заряджалися позитивними емоціями, граючи ігри на командоутворення, адаптацію та інтеграцію.

Організувало захід управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради у партнерстві з UNICEFUkraine, Usaid та Ridni.
Керівниця проєкту «Посилення спроможності громад задля благополуччя дітей» Олена Голощапова розповіла, що в Луцьку відбувається вже шостий за ліком «Сімейний фестиваль». Його організували для сімей та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Відповідно тому й відбувається співпраця з управлінням соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради.

«Ціль свята – підтримати дітей та сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах під час війни в Україні. Кожна родина є унікальною та потребує підтримки. Наш проєкт орієнтований не лише на психосоціальну підтримку, ми також підсилюємо роботу в громадах щодо супроводу таких сімей. Наші кейс-менеджери надають їм консультації та невеличку допомогу.

Ще один напрямок нашої роботи – альтернативна форма сімейного виховання. Благодійний фонд Ridni працює заради того, щоб кожна дитина зростала у люблячій сім’ї з духовними цінностями та мала щасливе майбутнє. Тому під час заходів наші юристи та психологи розповідають про форми альтернативного сімейного виховання. Це масштабний проєкт, який протягом року втілюватиметься у Волинській, Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях», – розповіла Олена Голощапова.
Начальниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан зауважила, що сьогодні фестивалю трішки завадила погода, адже його хотіли провести на вулиці, однак і в приміщення Палацу урочистих подій діти навчилися чомусь новому та отримали багато позитивних емоцій.

«На «Сімейному фестивалі» ми вирішили сконцентрувати увагу на творчості та веселому проводженні часу дітей, адже хештег нашого управління – #люблющасливіочідітей. Ми хотіли, щоб, попри війну та повітряні тривоги, на фестивалі діти відчули щасливе дитинство. Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ спільно з іншими організаціями проводить серії подібних фестивалів по усій Україні, не оминули й Волинську область», – зазначила Ліна Галан.
З її слів, «Сімейний фестиваль» покликаний розважити та навчити дітей чомусь новому. Батьки могли прийти з дитиною та побачити, чим вона цікавиться. Дитина, своєю чергою, могла отримати нові знання у робототехніці чи зіграти цікаві командні та інтелектуальні ігри.

«Такі фестивалі на базі нашого управління проводяться постійно. Ми тішимося, що на них приходить багато дітей. Сьогодні на фестиваль запросили школярів різного віку, які могли б обрати позашкільне навчання, пов’язане з локаціями на фестивалі. Адже на заході були майстер-класи з малювання, робототехніка, ігри, які вчать ментальної математики. Водночас фестиваль допоможе у подальшому плануванні нашої роботи, адже ми бачимо побажання дітей», – сказала Ліна Галан.
Представниця благодійного фонду Ridni Олена Левицька акцентувала, що впродовж дійства діти могли не лише гарно провести час та навчитись чомусь новому, а також у подарунок вони отримають набори для творчості та розвивальні ігри.
Вона також зауважила, що 26 жовтня «Сімейний фестиваль» відбудеться у Ковелі, а 27 жовтня захід проведуть у Нововолинську.

Марта МИХАЙЛЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus