USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Розвідує, штурмує та обороняється: в Україні розробили універсального бойового робота

6 Січня 2024 06:42
Українські розробники створили універсальний робот, який може проводити розвідку, штурмувати чи обороняти позиції. Нині його тестують.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

«D-21-11 – це універсальний український робот, який створили учасники оборонного кластера Brave1. Машина обладнана автоматичною туреллю та може виконувати бойові завдання. Наприклад, проводити розвідку, штурмувати чи обороняти позиції», – написав голова Мінцифри.

Читати ще: Підрозділи на кордонах з Білоруссю та РФ озброюють новими зенітними установками

За словами Федорова, робота-платформу можна використовувати, щоб безпечно доставляти боєприпаси чи провізію для бійців до гарячих точок. Бойова частина повністю знімна. Вона вже пройшла успішні випробування та має позитивні відгуки від військових.
У планах розробників – інтегрувати в робота НАТОвські види озброєння та посилити стійкість до ворожого РЕБ. Наразі команда працює над масштабуванням виробництва.

Нагадаємо, в Україні виготовили дрон-камікадзе, який може подолати 700 км. Він може перенести на собі 50 кг вибухівки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ABC Показати IP 7 Січня 2024 10:27
Хороший робот. Але напакувати в бусик незламних українських біороботів виходить дешевше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus