USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

СБУ арештувала активи білоруської компанії, яка має АЗС на «Ягодині»

15 Червня 2022 13:41
Активи білоруської паливної компанії вартістю майже 20 мільйонів гривень арештувала Служба безпеки України за причетність до фінансування агресії рф. Відомо, що АЗС цієї компанії діє й на Волині.

Вранці 15 червня СБУ повідомила, що ініціювала арешт активів білоруської паливної компанії, причетної до фінансування агресії рф. За даними Служби безпеки, ця мережа спеціалізується на оптовій торгівлі різними видами палива. За останній рік вона експортувала до України товарів на майже 20 мільярдів гривень. Компанія мала серед засновників білоруські державні підприємства, закуповувала сировину в рф і сплачувала податки до бюджетів обох країн. Зважаючи на це, мережа має безпосереднє відношення до фінансування агресії рф проти України.

Серед арештованих активів – корпоративні права та банківські рахунки загальною вартістю майже 20 мільйонів гривень. Всі арештовані активи передані в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Процесуальне керівництво у справі здійснює Подільська окружна прокуратура м. Києва.

Вірогідно, йдеться про дочірню компанію Білоруської нафтової компанії (БНК) і «Білорусьнафти» – «БНК-Україна».
АЗС під цим брендом була представлена і у Волинській області. Зокрема, у серпні 2018 року в селі Старовойтове біля МАПП «Ягодин» було відкрито АЗС під брендом «Білоруська нафтова компанія» у рамках спільного проекту «БНК-Україна» і UPG. На той момент це вже була п’ята спільна українсько-білоруська заправка.
Як інформує білоруський телеграм-канал Мотолько.help, донедавна компанія «БНК-Україна» була ключовим постачальником білоруських нафтопродуктів в Україну. Вона продавала мазут і бензин власникам АЗС, нафтобаз та іншим споживачам. АЗС під брендом БНК були представлені в низці областей України: Київській, Львівській, Кіровоградській, Волинській і Житомирській. За результатами 2020 року виручка «БНК-Україна» склала 31,3 мільярда гривень і увійшла в топ-30 найбільших бізнесів країни.

Зараз сайт «БНК-Україна» не працює, лише опубліковане повідомлення, що він перебуває на технічному обслуговуванні.

До слова, у 2020 році ПП «Укрпалетсистем», яке є власником мережі заправок UPG, опинилось в центрі кримінального провадження щодо контрабанди білоруського пального на територію України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
просто Показати IP 15 Червня 2022 14:31
нах ви це робите.... мало морокі на сході, ще бульбашів підтягнути хочете? компанії німців чи французів арештуйте, які купили газу й нафти в кацапів на сотні мільярдів євро.
Петро до просто Показати IP 15 Червня 2022 16:15
Йди за російським кораблем
Оса Показати IP 15 Червня 2022 17:22
Так воно і задумано. Ви ліпше з лукашенка санкції на добриво зніміть, нехай возить. Тоді точно ніяких наступальних дій на Волинь не буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus