USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Швидкість наближена до надзвукової: у Києві презентували український бойовий дрон

15 Червня 2021 23:24
На Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека-2021» у Києві презентували надшвидкий безпілотний літальний апарат (БПЛА) ACE ONE.

Над розробкою літального апарата працювали 25 найкращих українських вчених та фахівців у сфері авіакосмічної галузі на базі кращих підприємств. Розробка двигуна – ДП «Івченко-Прогрес» і «Мотор Січ». Виробництво планера – ТОВ «Гідробест», повідомляє LB.ua з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Ми розробили новий надсучасний бойовий дрон ACE ONE. Таких безпілотників ані в Україні, ані в світі ще не було. У своєму класі бойових безпілотників, які можуть переносити озброєння до 1 тонни, – ACE ONE №1. Він розроблений на основі новітніх технологій-Stealth. Завдяки цьому, а також своїй формі плаского крила, безпілотник є фактично невидимий для радарів і його складно вичислити», – розповів головний конструктор та керівник проєкту Олександр Лось.

За його словами, швидкість ACE ONE наближена до надзвукової – 1000 км/год.

«ACE ONE непомітно з’являються, знищують ціль і зникають, немов розчиняються в повітрі. Управління здійснюється за допомогою системи штучного інтелекту, яка може управляти роєм таких безпілотників», – додав головний конструктор.

«ACE ONE використовується для захисту повітряного простору від безпілотників супротивника. Якщо, наприклад, на територію України залетить безпілотник-розвідник, ACE ONE, який значно швидший і потужніший за усіма характеристиками, зближується з ним і знищує його. Також ACE ONE використовується для швидкого ривка на територію противника, виконання операції та повернення на наземну станцію», – зазначив ексголова Державного космічного агентства Володимир Усов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
скептик Показати IP 15 Червня 2021 23:45
одна батарея РЕБ - і полетить той рій дронів врізнобіч
Та ну Показати IP 16 Червня 2021 07:01
Не смішіть людей.
питання Показати IP 16 Червня 2021 08:17
Де реальні випробування, а не ці мультяшні презентації?!
Лучанин Показати IP 16 Червня 2021 08:29
Потрібно не тільки вихвалятися. Ставте їх на баланс армії і на схід. Там і перевірите їх надійність.
Камікадзе Показати IP 16 Червня 2021 09:18
?
Анонім Показати IP 16 Червня 2021 10:16
як казав один начальник виробництва за часів СРСР: : "У нас на заводе ми можем сделать хоть ракету. ОДНУ. Но не серийно".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus