USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.10

Україна представила власний надводний безпілотник на оборонній виставці в Туреччині

27 Липня 2023 07:11
На міжнародній оборонній виставці International Defence Industry Fair (IDEF 2023), що триває в Туреччині, розкрили деталі нового українського морського безпілотного апарату MAGURA V5.

Про це повідомляє Промисловий Портал.

Морський автономний охоронний безпілотний роботизований апарат (англійською Maritime Autonomous Guard Unmanned Robotic Apparatus або скорочено MAGURA) V-типу – це розроблений в Україні багатоцільовий безпілотний надводний корабель нового покоління.

Він може виконувати різноманітні операції, такі як спостереження, розвідка, патрулювання, пошуково-рятувальні роботи, протимінна боротьба, охорона морського флоту, бойові місії.

Читати ще: В Ірані презентували модернізований безпілотник «Шахед». Фото

Гідродинамічний корпус і витончений профіль V5 дозволяють йому пересуватися приховано з чудовою маневреністю.

«Це доступне рішення, яке легко запускається з будь-якого віддаленого місця. Безпілотне керування V5 зводить до мінімуму потребу в людських ресурсах для виконання місій, зменшуючи потенційну смертність під час роботи в суворих умовах», – заявляють розробники.

Довжина морського безпілотника становить 5,5 м, а ширина — 1,5 м. Максимальна швидкість сягає понад 77 км/год. Апарат може нести до 320 кг навантаження і працювати в радіусі 830 км.

Міжнародна оборонна виставка International Defence Industry Fair (IDEF 2023) проходить з 25 до 28 липня у Стамбулі (Туреччина).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus