USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Скрізь тупик: у селі біля Луцька мешканці приватних будинків перекрили дороги

9 Вересня 2023 19:53
Жителі приватних будинків у селі Липини біля Луцька поперегороджували дороги та провулки. На цю проблему звернув увагу місцевий житель Володимир Гвоздик.

Він розповідає: виїхати від липинської лікарні до Луцька можна ледь не однією дорогою, бо інші вулиці перегороджені або забудовані, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«У дуже багатьох місцях – купа порушень по забудові й перегородженню вулиць, що заважає нормальному рухові. Такого бардака, як тут на дорогах, я більше ніде не бачив», – говорить Володимир Гвоздик.

Він зазначає, що разом з іншими мешканцями Липин писали колективне звернення до Підгайцівської сільської ради. Безрезультатно.

Своєю чергою, люди, які мешкають на вулицях, де немає проїзду, розповідають, що дороги тут робили власним коштом, за власні гроші облаштовували теж озеленення і дитячі майданчики.

«Тут була посадка аличі. Ми за власні кошти зрізали, корчували це все, прокладали там воду, каналізацію, а зверху – асфальт. Це все зроблено за власні кошти. Ми дійшли згоди з сусідами», – говорять мешканці Липин.

«На мою думку, дорога має бути дорогою», – апелює Володимир Гвоздик.

Голова Підгайцівської громади Юрій Семенюк ситуацію із перегородженими вулицями і провулками називає патовою.

«Там бідних немає. Ви бачили, які там хати? Там є люди, які поробили за свої гроші. І вони приходять до мене, двері виривають: «Нащо ви пускаєте? Вони нам нищать». Я їх теж розумію… Як робити, не знаю, чесно кажучи», – говорить Юрій Семенюк.

На його думку, альтернативний вихід – будувати навколо вулиць об’їзну дорогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Мир хатам, війна пал Показати IP 9 Вересня 2023 20:46
Отак вони і Україну будують ! Влада безголова і корумпована, забудовники нахраписті і закони нікому не писані ! Виборці повинні зобов'язати владу провести інвентаризацію забудов земельних ділянок та актів на землю на відвовідність їх проекту житлової забудови і генеральному плану населеного пункту. За допущенні порушення передбачена і адміністративна, і кримінальна відповідальність ! Дуже швидко стануть зговірливими, коли доведеться, мало того, що відповідати перед Законом, але і межі ділянок, і паркани муровані переносити ! А шо Гусак, шо Семенюк, шо їхні землеміри з архітєкторами зараз просто до пори до часу включають дурку. То ваша робота - ви за неї зарплату, і не тільки, отримуєте - так що відпрацьовуйте ! Бо бульдозером не тільки забори знесуть, але і вас усіх !
Were Показати IP 9 Вересня 2023 21:02
Стаття 198 КК України - самоуправство
дідо Показати IP 9 Вересня 2023 21:10
безхребетна та корупційна місцева сільська влада винна..
Підпільник Кіндрат Показати IP 9 Вересня 2023 21:49
"Там бідних немає. Ви бачилии які там хати?" А хто ж їм давав дозвіл на таке будівництво друже, а зараз безпорадно розводиш руками ?!
Василь Показати IP 9 Вересня 2023 22:35
Якщо неможливо ті паркани і стовпчики демонтувати для вільного проїзду, то пропоную встановити нові стовпчики, але ближче, щоб ті хитрі "жителі" взагалі не могли додому доїхати
Житель масиву Показати IP 10 Вересня 2023 00:22
Дуже дивний матеріал, добре відпрацювали «заказуху» Гвоздик - ідіот, піариться тільки не з того боку, треба було кричати коли був депутатом і робити дорогу з Теремнівської на 40, яка є в плані. Чому ніхто не розкаже, що на масиві на Кривоноса живе «х..» , який працює в сіль раді Підгайців і протягнув за вуха план по так званій реорганізації траспортного руху - зробили Кривоноса з одно стороннім рухом бо постійно ями і комусь шумно, а назад їдьте куди хочете. Це те саме що пустили рух з проспекту Соборності у двори між 9 поверховими будинками. Так зараз виглядає життя на масиві. На всіх вулицях на масиві було вкладено бруківку 50% дав Гусак від сіль ради 50 % жителі вулиці. Люди бунтують, щоб їхні дороги не розбивались і не був автобан. (Міська рада теж себе оберігає закриває центр для маршруток з села ) Жителі села звертались до Підгаєцької ОТГ і мера міста Луцька з пропозицією провести капітальний ремонт дороги з кільця на Карбишева до Об*їзної та кільце- Теремнівська, це розвантажить не тільки масив а й вул. Рівненську. Відповідь- там не живуть виборці !
Серий Показати IP 10 Вересня 2023 02:09
Як у Скрябіна-бабки пожирають людей...
Селянин Показати IP 10 Вересня 2023 08:09
А за чиї кошти .і на чиїй землі навіщо нові дороги ?
Ахванасій Показати IP 10 Вересня 2023 08:36
Нестор Іванович Махно казав що анархія - мать порядка.
Еге-ге Показати IP 10 Вересня 2023 10:15
Там ще й вулиць наробили односторонніх, самоуправством. Хто що хоче те і робить. Україна все таки. Дикуни.
Нема на то ради ! Показати IP 10 Вересня 2023 11:10
Скажіть, будьте добрі, а який ідіот, а якшо точніше корупціонер, а якшо ше точніше - то одне і друге разом, додумався, погодив проект будівництва і збудував проїздні частини комунальних вулиць з бетонної бруківки та ще й за гроші приватних індивідуальних забудовників ! Проаналізуйте проект забудови житлового кварталу, схему пішохідно-транспортного руху, розділ інженерних мереж, розділ блогоустрою ! Є ж ціла наука будівництва вулиць і автомобільних проїздів, є будівельні норми, але в даному випадку просто непереборне бажання хабарників хапонути виявилося сильнішим ! І не менша вина в тому є самих забудовників ! Такі вулиці і проїзди проектуються і розраховуються на рух, помимо легкових автомобілів, - і пожежних машин, і вантажного транспорту, і будівельної техніки, і весільних чи похоронних кортежів, і колісних тракторів і т. п. ! Пошли дурного богу молитися ... ! А тепер мастіть собі голову - будете мати роботу надовго !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus