USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Сморід у Луцьку. Чи пов'язано це з реконструкцією каналізації на Волі

7 Червня 2021 22:33
На проспекті Волі у Луцьку, де триває реконструкція, демонтують стару каналізаційну трубу з автошляху та будують нову. Тим часом містом продовжує ширитись неприємний запах.

Про це розповів Суспільному виконроб Віталій Кізей.

«Від вулиці Шопена до вулиці Вавілова демонтують усього 460 метрів старої каналізації», –розповідає комунальник Сергій Гаврилюк. Майстер каже: «Ця каналізація, яку переносять, взагалі до смороду не має відношення».

Зі слів виконроба Віталія Кізея, неприємний запах від старої каналізації є, але ширитись на усе місто, а особливо центральну його частину, не може. «Отут зараз, поки вскрили, то запах може бути тут на об’єкті. Але щоб йшло – це неможливо», – каже він.
Як зазначила керівниця міського відділу екології Оксана Лисак, станом на 7 червня контрольні заміри на вміст шкідливих речовин у повітрі на місці реконструкції проспекту Волі ніхто не проводив.

«Від початку червня лучани 47 разів зверталися на гарячу лінію міської ради зі скаргами на неприємний запах у повітрі», – розповіла заступниця директора Луцького ЦНАПу Тетяна Книш.

Читати також: Із теплом до Луцька «підкрадається» сморід. Як із ним будуть боротися?

Нагадаємо, лучани скаржилися на неприємний запах поблизу Луцька. Як з’ясувалося у селі Гаразджа, Підгайцівської громади, фермери обробляли поля органічним добривом – мелясною бардою, від неї ширився неприємний запах. Після перших скарг від місцевих жителів добриво перестали вносити. Те, що внесли, приорали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Гипократ Показати IP 7 Червня 2021 23:09
Основне джерело сморіду у м.Луцьку - об'єкти КП "Луцькводоканал" . Сморід посилюється у привокзальному районі і в центрі міста при посиленні північного і північно - західного вітру, коли з полуаварійних і занедбаних очисних споруд " Водоканалу" розповсюджується цей дикий сморід. Останні два тижні не тільки преобладає , а постійно дьме стійкий і сильний північний вітер ...
Полішук Гаврило Показати IP 8 Червня 2021 01:37
Вже їм смердить
Луцьк Показати IP 8 Червня 2021 07:52
Очисні споруди нікому не ваняють? Скільки вже можна ігнорувати цю проблему? І відмахуватися фермерами, цукровим і тд.
Дед Показати IP 8 Червня 2021 08:50
Це повьязано з Липлянами
Лучанин Показати IP 8 Червня 2021 09:10
Сморід, бо гарячої води немає!
Анонім Показати IP 8 Червня 2021 09:14
Кому той запах мішає, ідьте в поле. Там ще не такого нанюхаєтеся! Тільки не скиглять, коли будете дихати чистим повітрям, а полиці магазинів будуть порожні.
Тітка до Анонім Показати IP 8 Червня 2021 10:15
Дурак,чи дурня клеїш?
факт Показати IP 8 Червня 2021 10:30
Причому тут Підгайці,якщо вітер з заходу несе той сморід? Тут навіть очисні напевно не мають до нього відношення.Потрібно прискіпливо і ретельно перевірити Зміїнець і Милуші.І в мене є інформація,що "крутелики",які побудувались навколо кічкарівських ставків,несанкціоновано проклали свою каналізацію і зливають своє гімно в ці стаки.Але "НЕМА" кому перевірити,а значить і "НЕМА" винних.Так,що ця тема буде до безкінечності.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus