USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Солдатів 14 бригади вчили перемагати

19 Лютого 2016 09:17
Солдатів 14-ої ОМБР вчили, як вижити і перемогти ворога. Про це інформує БУГ.

Двотижневі курси базової індивідуальної вогневої підготовки за сучасними стандартами мали змогу пройти солдати, які несуть строкову службу в 14-ої ОМБР. Близько ста новачків освоювали правильність техніки поводження із зброєю із різних позицій, їх плюси та мінуси і в яких ситуаціях ці позиції можна використовувати. “Такий курс дає можливість не лише вижити, а й перемогти у війні”, – каже Руслан Бормовий.

“Бойові дії, що тривають в Україні, ведуться застарілими, ще радянськими методами. Хлопці, які потрапляють у зону конфлікту, просто не знають, як правильно себе поводити. Все, що їм кажуть – сидіти в окопах та відстрілюватися під час нападу. А тактика ведення бою, дії малих та диверсійних груп, звільнення окупованих територій, особливо міських, залишаються білою плямою в уміннях та навичках бійців”, – пояснив мету тренінгу керівник військово-патріотичного центру “3-й полк”.

Строковиків по-новому вчили розуміти стрілецькі позиції, їхні плюси та мінуси та де який метод можна застосувати. Бійці намагалися осягнути, що в одній і тій же ситуації можна діяти кількома способами.

“Професійно займатися військовою справою я почав із 2010-го року. Аби досягти певного рівня знань, я відвідую чимало тренінгів, навчань, курсів. Дуже багато, на цей момент, мене навчив гуру бойової справи Андрій Кебкало – очільник ПВК “Омега Консалтинг Груп”. Він – колишній легіонер Французького іноземного легіону, пройшов 15-ть військових конфліктів, охороняв прем’єр-міністра Іраку та генерала спецпідрозділу США, сім’ю президента Афганістану Хаміда Карзая та інших. У цієї людини варто повчитися воювати, аби бути професіоналом військової справи”, – розповів Руслан Бормовий.

Дозвіл на подібні новітні навчання керівництво 14-ої бригади дало, адже Руслан із солдатами займався на волонтерській основі, а штатних інструкторів у частині не вистачає. “Найпереконливішим аргументом навчання українських військових у професіоналів той же Кебкало називає наступне: війну краще вигравати не трупами ненавчених солдатів, а грошима і послугами професіоналів”, – каже тренер-волонтер. До речі, доба тренувань у керівника ПВК “Омега консалтинг груп” вартує 100-200 умовних одиниць.

Одначе, Руслан Бормовий запевняє, у людини, яка змогла повернутися живою із 15-ти війн варто повчитися. А ще вважає не доречним викидання мільйонів на закупівлю бронежилетів, касок та дорогої техніки, яка потрапляє у руки тим, хто нічого не вміє. Саме тому система ведення війни в Україні – як стара заржавіла бляшанка: від неї жодної користі, навпаки – більше шкоди. Наприклад, в армії США на 1 мільйон 200 тисяч солдатів – аж 48-м генералів. У нас – на 200 тисяч солдатів – більше 300-т.

В майбутньому, якщо командування 14-ої ОМБР дасть дозвіл, пан Бормовий готовий ділитися із хлопцями наступною порцією знань. Він переконаний, що така підготовка забезпечить уникнення в подальшому провальних операцій та людських жертв, яких могло б і не бути.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus